Veronika Strapková v piesni „Nová“ hovorí z duše všetkým, ktorí prišli o nejaký vzťah.

Eva Sládková | PROPAGANDA HOUSE

 

Poznáme to asi všetci. Cítime, že sa niečo, čo sme mali radi, končí a nevieme to uťať. Je jedno, či ide o priateľský alebo partnerský vzťah. Presne o tom je pieseň Nová Veroniky Strapkovej, ktorá však odkazuje, že stojí za to pustiť to, čo nefunguje. Veronika k piesni počas pandémie nakrútila aj klip. Dokonale vystihuje prázdno končiaceho sa vzťahu, ale aj potrebu utekať od neho preč. Vypočujte si titulnú pieseň Veronikinho druhého albumu s rovnakým menom!

Veronika Strapková prišla o dvoch blízkych ľudí a to ju inšpirovalo napísať pesničku Nová. Je odkazom na zásadný moment v jej živote, keď sa oslobodila od toho, čo ju vyčerpávalo. Hudbu k piesni zložil Maxo Mikloš, text napísala sama Veronika.

„Pieseň je o rozpade vzťahu dvoch ľudí a je jedno, či je to vzťah priateľský alebo partnerský. Ja som mala obdobie, keď som takto prišla o dvoch významných ľudí môjho sveta. Tomu predchádzalo obdobie trápenia, keď som neustále posúvala hranice toho, čo bolo pre mňa dovtedy prípustné a to len z obáv zo straty. Keď som sa odhodlala v sebe to ukončiť, pocítila som veľmi výrazné zmeny a doslova som ožila. Bola som v istom zmysle „nová“, iná ako dovtedy. Niektoré vzťahy jednoducho musíme pustiť, aby sme otvorili cestu novým, zdravším,“ vysvetľuje Veronika Strapková.

V čase pandémie stihla Veronika k piesni nakrútiť aj klip. Napriek tomu, že možnosti boli oklieštené, podarilo sa jej výborne vystihnúť podstatu skladby.


VeronikaS

„Chcela som ukázať akési prázdno, ktoré súvisí s uzatvorením vzťahu a následne potrebu bežať od tohto prázdna preč. Klip začína v pocitoch samoty, kde sa nič nejaví ako dobré, a končí sa tiež v samote, ale to je už iná samota – vnímaná ako sloboda, ako pocit, že je niečo predo mnou, ako, keď človek zrazu zmení svoj pohľad a vníma svoju situáciu inak. Nakrúcal ho so mnou Tím Double J (kameraman a režisér) a jeho partnerka Dada zas pomáhala s technickým zázemím a líčením,“ dodáva Veronika.

Pesnička Nová je titulnou skladbou rovnomenného albumu, ktorý Veronika vydala koncom minulého roka. Je to jej druhý štúdiový album a je na ňom spolu 12 pesničiek.

„Album Nová som pomenovala práve po tejto piesni, ktorá bola v mnohom určujúca. Album je v slovenčine, čo je obrovská zmena oproti prvému. Je hudobne viac súčasný a aktuálny. Prepojila som v ňom lásku k r&b a afrorytmom s moderným popovým zvukom. Je to album, ktorý obsahuje rôzne témy, poňaté súčasne vo zvuku aj vo forme,“ uzatvára Veronika Strapková.

Viac o téme: #Nová #novinka #singel #veronikastrapkova