Kapela Smola a Hrušky dala darček všetkým maturantom v podobe skladby „Matura 2“

Slovenská kapela Smola a Hrušky, bola založená v roku 1997 v Spišskej Novej Vsi a má na konte niekoľko hitov. Fanúšikovia sa vždy môžu tešiť na hudobne spracované aktuálne dianie, ktoré zvyčajne glosujú. Počas karantény nám chalani nadelili skladby „Kvások a Ja“ alebo singel „Vakcína“ s ešte stále aktuálnymi témami. Teraz vo svojej novej skladbe „Matura 2“ oslavujú všetkých maturantov, ktorí tento aj minulý rok „zmaturovali“ a ukázali nám zákulisie online vyučovania.

Skladba „Matura 2“ vyšla 14. mája a slovenským študentom nadelili darček k maturitám. Fanúšikovia vedia, že kapela vždy reaguje na aktuálne dianie na Slovensku. Prvá skladba „Matura“ vyšla už pred trinástimi rokmi, ale maturanti si ju spievajú doteraz. Kvôli aktuálnej pandemickej situácii na Slovensku, posledné dva roky maturity prebiehali inou formou a boli študentom „dané“ na základe priemerov. Okrem však skúšky dospelosti, prišli aj o stužkovú, dozvuky a iné udalosti, ktoré už nebudú mať možnosť zažiť. Presne o tomto spieva kapela vo svojom novom singli. Výborne zachytili zážitky všetkých študentov na Slovensku počas online vyučovania a pocity, ktoré mali počas celého roka, keď boli nútení rušiť udalosti.


Smolaahrusky

O vizuál sa postaral Pavol Varga a natáčalo sa na jednej zo škôl. Videoklip začína podplatením školníka, ktorý vymení kľúče od školy za fľašku niečoho dobrého.  Vtipné zábery z online vyučovania, kedy študenti zaspali na vyučovaní alebo sa venovali všetkému inému, len nie učeniu, sa striedajú s koncertom kapely pre všetkých maturantov. S uvoľňovaním opatrení plánuje skupina Smola a Hrušky prvé koncerty, ktoré nájdete na ich sociálnych sieťach.

Viac o téme: #A #hrusky #matura2 #music #slovak #smola