V novom seriáli Halston si pripomenieme roky života slávneho módneho návrhára

Amerika je opäť hrdá na svoju kultúru kvôli novému dramatickému seriálu s názvom Halston. Príbeh seriálu vychádza z knihy  Stevena Gainese „Simply Halston“. Týmto menom sa pýši známy módny návrhár zo 70. rokov, ktorý pretvoril biznis americkej módy, a to najmä ženskej.

Päťdielna miniséria obsahuje adaptáciu jeho života, ktorú herecky dokonale stvárnil Ewan McGregor. Hlavný cieľom seriálu bolo ukázať mladším generáciám dôležitý úsek histórie z oblasti módy a jej prostredia minulého storočia. Vyrobený bol Ryanom Murphym, človekom ktorý stál aj za mnohými inými seriálmi ako American Horror Story alebo Pose. Jeho začiatok ako aj trailer mnohých zaujme aj výberom pesničky, ktorá je od anglickej kapely Depeche Mode.

Režisér minisérie Daniel Minahan ukázal akým spôsobom Halston tvoril, od klasického hippie štýlu až po glamour disco štýl, z ktorého si môže aj dnešná mladá generácia zobrať inšpiráciu ako sa obliecť do nočného života. Módny návrhár navrhol pre ženské pokolenie šaty z imitácie glazé, ktoré v tej dobe mohli ženy prať v práčkach, ale ich cena bola vysoká.


Movie Coverage

Daniel Minahan bol z autobiografie Halstona z roku 1991 veľmi očarený. Vášnivý proces tvorby sa vyplatil a ak máte otvorené srdce a cit pre módu tak si trailer pod článkom určite pozrite alebo dielo, ktoré vyšlo oficiálne na Netflixe 14.5.2021.

Viac o téme: #70roky #Halston #miniséria #móda