Symfonický orchester Slovenského rozhlasu pripravil pre našich hokejistov na MS špeciálnu skladbu

Stanislav Čačko, PR manažér RTVS

Slovenská hokejová reprezentácia dostala tento rok k MS v hokeji aj špeciálnu skladbu. Jej autorom je Marián Čekovský a vznikla v spolupráci s RTVS a Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu (SOSR) pod dirigentskou taktovkou Adriana Kokoša v orchestrálnom aranžmáne Adriána Harvana.

Zmes skladieb na podporu našich hokejistov je zložená z tých najkrajších ľudových melódií, z oblastí Slovenska, z ktorých pochádzajú naši chlapci – hokejisti. „Táto skladba je venovaná z lásky, my hudobníci hráme našim chlapcom pre to, aby oni hrali dobre hokej. Hokej je rýchla hra, a preto aj tento projekt vznikol veľmi rýchlo,“ poodhalil prípravy autor Marián Čekovský.

Ide o inštrumentálnu skladbu v orchestrálnom prevedení, v ktorej započujete aj tóny piesní ako Okolo Zvolena, Na trenčianskom moste, Na košickej turni, Vretienko mi padá, Prepelička, Kysuca Kysuca a Hore Strážu, dolu Strážu.

„Som presvedčený, že si tam každý nájde tú svoju obľúbenú pieseň. Inštrumentálna verzia známych ľudoviek obsahuje 7 piesní z celého Slovenska. Veríme, že aj to, čo sme chlapcom pripravili, im prinesie úspech,“ povedal dirigent Adrian Kokoš. „Majstrovstvá sveta v hokeji v RTVS, to nie je len Sekcia športu. Sila tohto podujatia v našej krajine je obrovská, podpora našich hokejistov v podaní našich skvelých kolegov zo Symfonického orchestra ma mimoriadne teší,“ doplnil riaditeľ sekcie športu Matej Hajko.


RTVSOfficial

MS v hokeji si nenechajte ujsť od dnešného dňa (21. mája) na obrazovkách RTVS, či v rozhlasovom vysielaní Rádia Slovensko. Všetky informácie a novinky z diania na MS v hokeji nájdu fanúšikovia na našom hokejovom webe.

 

Viac o téme: #mariancekovsky #msvhokeji2021 #RTVS #specialnaskladba #symfonickyorchesterslovenskehorozhlasu