Rekord v počte vzhliadnutí za 24 hodín nesie novinka „Butter“ od BTS

Keď pred pár týždňami juhokórejská skupina BTS, najväčšia a najznámejšia chlapčenská skupina v súčasnosti, ohlásila comeback s ich druhou anglickou skladbou „Butter“, pre fanúšikov to znamenalo jediné – pripraviť všetky elektronické zariadenia, stiahnuť Spotify, Shazam, Deezer, iTunes a precvičiť si prsty na streamovanie.

BTS a ich fanúšikovská základňa ARMY spoločne pracujú ako jeden tím. Napriek tomu, že chalani sú nesmierne talentovaní, len sotva by sa im podarilo preraziť do celého sveta keby nebolo horlivo zapálených fanúšikov, ktorí sa aktívne podieľajú na hlasovaní, streamingu a píšu do lokálnych rádií. BTS svoju prácu už odviedli a teraz prišiel rad na nich. Nie nadarmo sa hovorí, že tímovou prácou sa dosiahne aj nemožné.

A predsa sa im to podarilo! Videoklip k piesni „Butter“, ktorý vyšiel 21. mája, sa stal najrýchlejším hudobným videom na Youtube, ktoré dosiahlo 100 miliónov vzhliadnutí, a to dokonca za menej ako 24 hodín!

BTS ním prekonali len svoj vlastný rekord, ktorý predtým držala ich prvá anglická skladba „Dynamite“, ktorej sa podarilo dosiahnuť 101,1 miliónov vzhliadnutí za 24 hodín. V procese písania článku má videoklip už neuveriteľných 129 miliónov vzhliadnutí a 9 miliónov likes. Rekordom bola aj samotná premiéra videoklipu, ktorú sledovalo 3,9 miliónov divákov. Na iTunes je skladba číslom jedna vo viac ako 100 krajinách. Toto všetko sa stihlo odohrať len za 24 hodín a už teraz je nad slnko jasné, že „Butter“ bude pieseň, ktorá sa zapíše do dejín.


BIGHIT MUSIC, Seoul, Korea

Prečo je pieseň „Butter“ tak úspešná?
BTS na tlačovej konferencii v Seoul prezradili, že „Butter“ nahrávali s cieľom vytvorenia letnej hymny. Zamerali sa na jednoduchý rytmus a melódiu, ktorú nebudete môcť dostať z hlavy. Sami ju opisujú ako vtipnú, veselú, energickú skladbu, ktorá vám roztopí srdce. Po nesmierne ťažkom roku ľudia potrebujú piesne, ktoré im vyčaria úsmev na tvári viac ako kedykoľvek predtým. Vo videoklipe sa deje toľko vecí, že si ho musíte pozrieť znova a znova. Či už preto, aby ste ocenili choreografiu alebo sa snažili zapamätať tváre jednotlivých členov skupiny, ktorí nás zase poplietli zmenenými farbami účesu. Či je skladba „Butter“ predzvesťou nového albumu, to zatiaľ nevieme.

Po minuloročnom 24-hodinovom rekorde bola skladba Dynamite nominovaná na Grammy Awards. BTS nepopierajú, že vyhrať sošku Grammy je stále ich snom. Čo myslíte, podarí sa im to chytľavou skladbou „Butter“?

Viac o téme: #BTS #Butter #hit #klip #kpop #novinka #rekord #youtuberekord