Kateřina Marie Tichá získala cenu Anděl v kategórii Objav roka a potvrdila začiatok spolupráce s kapelou Bandjeez

Tomáš Karpel, Universal Music s.r.o.

Vynikajúca speváčka a autorka Kateřina Marie Tichá vydala na jeseň minulého roka debutový album Sami. To bolo prijaté s nadšením nielen odbornou verejnosťou ale predovšetkým samotnými poslucháčmi. Teraz, čerstvá držiteľka ceny Anděl v kategórii Objav roka, oznámila ďalšiu zásadnú novinku vo svojej umeleckej kariére. Potvrdila spoluprácu s legendárnou frýdecko-místeckou kapelou Bandjeez, ktorá dlhodobo sprevádzala nedávno predčasne zosnulého Davida Stýpka ma jeho poslednom albume Dýchej.

„Je to pro mě velká čest. Každý interpret sní o tom mít podporu tak vyjimečných hudebníků, jako jsou Bandjeez. Známe se s klukama 5 let. Ale až ted přisly společné jamy, setkání a hraní ve zkušebně. Potvrdilo se to, co jsme všichni věděli. Pohybujeme se jako lidi i jako muzikanti na stejné lodi. S Bandjeez jsme se spřátelili už během turné s kapelou Jelen. Tam Bandjeez před lety s Davidem Stypkou vyrazili jako předkapela. Od té doby jsme toho jako muzikanti i přátelé zažili spoustu. Když mi kluci nabídli spolupráci, bylo to pro mě ve světle událostí posledního půl roku úplně jasné rozhodnutí,” zaznelo od Kateřiny Marie Tiché.

Kapela v zložení Matěj Drabina (bicie), Pavel Sotoniak (klávesy), Maro Zeman (basová gitara), Matouš Rohovský (gitara) a Kateřina Marie Tichá (zpev) sa okrem svojich samostatných koncertov predstaví ako špeciálny hosť na ôsmych letných koncertoch skupiny Kryštof.

Zakladajúci člen kapely Bandjeez, bubeník Matěj Drabina o spolupráci hovorí: „S Kateřinou se potkáváme jako přátelé, ale i jako muzikanti několik let. Právě jsme dokončili Davidovo třetí album. Kateřina s námi velkou část nahrávání trávila ve studiu. Stejně jako na předchozím albu neboj. doprovázela nahrávku svými vokály. Její písně nás vždycky bavily a jsou velice blízko našemu vnímání hudby. Koketovali jsme s myšlenkou provázet Kateřinu na její další hudební dráze. Hned po prvních společných hraních do sebe vše zapadlo, jak má a než jsme se nadáli už jsme zkoušeli jako Kateřina Marie Tichá a Bandjeez.”


Kateřina Marie Tichá

Kateřina Marie Tichá, speváčka a skladateľka, ktorú na koncertoch po boku skupiny Jelen videlo obrovské množstvo divákov, vydala svoj debut “Sami” 2.10. 2020 pod značkou vydavateľstva SinglTon.

Viac o téme: #album #cenaandel #katerinamarieticha #Sami