Nela Pocisková prichádza s novým singlom „Prvá posledná“, plným pozitívnej energie a dobrej nálady

Miroslav Marko

Speváčka Nela Pocisková prichádza po materskej dovolenke s druhým singlom z pripravovaného albumu. Po vydaní singla Bez teba vytvorili s autorsko-produkčným tímom Andrejom Hruškom, Zuzanou Mikulcovou a Samom Hošekom tentokrát žánrovo inú pieseň. Ambíciou bolo vytvoriť skladbu, ktorá symbiózou melódie a textu navodí dobrý pocit a náladu a dostane sa do uší poslucháčov.

Nela Pocisková: „Skladba Prvá posledná je pre mňa chodiaca pozitívna energia. Keď mi prišla hotová nahrávka, celý čas sa mi chcelo tancovať, preto dúfam, že tento feel a dobrý pocit z nej budú mať aj ostatní. Celý koncept klipu vymyslel Rišo Raiman a páčil sa mi nápad spojiť slovenské speváčky a herečky ako obsadenie, pretože sme spojili motív ženskej sily, aj motív umenia ako takého. Aj preto, pretože toto odvetvie veľmi trpelo a v neposlednom rade aj motív, že sme všetky účinkujúce matky. A tak nakoniec nakoniec vznikol úplne iný rozmer klipu v rodinnej atmosfére. Myšlienkou mal byť odkaz, že všetky poznáme pocit, keď sa nič nedarí ale treba sa tešiť z toho všetkého, čo pri sebe máme.”

K skladbe sa Nela rozhodla natočiť aj videoklip. Oslovených na produkciu bolo viac producentov, nakoniec sa rozhodla ísť do spolupráce s Richardom Raimanom a jeho spoločnosťou Raiman Production.


Nela Pocisková

Richard Raiman: „Nela je jedným z interpretov, s ktorým je radosť robiť. V prvom rade ma oslovila pesnička, ktorú som počul ešte predtým, ako prišla ponuka na spoluprácu. A keď prišla, bez váhania som súhlasil. Po niekoľkých rozhovoroch s Nelou sme sa zhodli, že z toho klipu musí ísť v prvom rade dobrá nálada a atmosféra. Obaja sme cítili, že by bolo dobré dostať do klipu viac žien, ktoré sú z oboch svetov, v ktorých aj Nela funguje. Svet hudby a herecký svet. Klip na jeden záber som chcel urobiť od samého začiatku, lebo práve to podľa mňa umocňuje autenticitu a uveriteľnosť výpovede pesničky. Nelu som trochu zaskočil, keď som jej navrhol, že v pesničke nebude celý čas účinkovať, ale že niektoré jej spevácke party budú spievať ostatné účinkujúce. Chcel som tým dosiahnuť, aby výpoveď pesničky nebola len výpoveďou Nely samotnej, ale aby sa stala výpoveďou viacerých žien. Myslím, že sa nám podarilo zachytiť presne to, čo sme od samého začiatku chceli a plánovali. Nech by bol výsledok akýkoľvek, musím povedať, že všetci si natáčanie užili a odchádzali domov v dobrej nálade a spokojní. A to je aj hlavný message tej pesničky.”

Viac o téme: #nelapociskova #novinka #prvaposledna #singel