Poďakovanie záchranárom novou skladbou aj klipom

Dominika Gaduš

„Číslo verejné, čo nejde vypnúť. Reagovať ihneď do 2 minút. Čas, ktorý sa môže zrazu minúť…“

Vety, ktoré popisujú denno-dennú rutinu každého záchranára či záchranárky. Zároveň slová z úplne novej piesne, ktorá vznikla ako poďakovanie pre všetkých členov záchranných zdravotných služieb a tiež ľuďom z prvej línie, ktorým vďačíme za ich neustále nasadenie a vlastne, za to, že sú. Za to, že denne prídu do práce a zachraňujú životy. Za to, že vďaka vedomiu, že za každých okolností číslo 155 odpovie, vyrazí a nasadí maximálne úsilie na pomoc nám všetkým, sa cítime bezpečnejšie.

Za posledný rok sme si možno mnohí z nás uvedomili dôležitosť záchranných služieb o niečo viac ako kedykoľvek predtým. Niektorí cítime potrebu prejaviť svoju úctu a vďaku voči ľuďom v prvej línii. Urobil tak aj zamestnanec záchrannej zdravotnej služby ZaMED, ktorý chcel zaujímavou formou vytvoriť akt vďaky svojim kolegom záchranárom za ich záslužnú a náročnú prácu. Keďže má skúsenosti s hudobnou tvorbou, aj vďaka podpore oslovených partnerov a podpore od kolegov ZZS, mohla vzniknúť nová skladba, ktorá reprezentuje myšlienky aj nás ostatných, ktorí sa cítime vďační.


ZaMED – záchranná zdravotná služba

Skupina interpretov, kde figurujú viaceré populárne mená (Maxo, Dano Kapitán, Akalaky, Martina Schindlerová, Veronika Strapková, Kristina Tran, Marek Mäsiar, Tomy Kotty) tak v 3 minútach zapožičali hlas záchranárom a vyjadrujú im týmto verejne podporu. Skladba #155 [ĎAKUJEME] nielen približuje prácu záchranárov verejnosti, ale môže motivovať mladých ľudí stať sa záchranármi, lekármi či sestričkami. V samotnom videoklipe účinkujú skutoční záchranári, ktorí hneď po službe išli na natáčanie a po skončení sa vrátili späť do služby.

Viac o téme: #155 #poďakovanie #sanitka #singel #záchranári #zachrannazdravotnasluzba