Hudobný priekopník Moby vydáva album Reprise a vracia sa k svojim hitom s umeleckým orchestrom

Karolína Zboniaková, Universal Music s.r.o.

Moby je slávny newyorský hudobník, spevák, skladateľ a producent, o ktorom sa rozpráva ako o priekopníkovi hudby. Okrem toho, že neustále posúva hudobné hranice a je multiplatinovým umelcom nominovaným na Grammy, je taktiež fotografom a aktivistom. Na svojom konte má viac ako 20 miliónov predaných albumov a 4 knihy.

Teraz Moby vydáva album Reprise, ktorým sa vracia späť a prináša to najlepšie z jeho tridsaťročnej hudobnej kariéry. Spolu s budapeštianskym umeleckým orchestrom na albume opätovne predstavuje svoje najznámejšie klasiky a hymny s novými aranžmánmi, ako pre orchester, tak aj pre akustické nástroje. K jeho novinke sa pripojila aj hviezdna zostava hosťujúcich umelcov – Alice Skye, , Amythyst Kiah, Apollo Jane, Darlingside, Deitrick Haddon, Gregory Porter, Jim James, Kris Kristofferson, Luna Li, Mark Lanegan, Mindy Jones, Nataly Dawn, Skylar Grey a Víkingur Ólafsson. Album je už teraz dostupný na všetkých streamovacích službách.

Reprise obsahuje Mobyho najznámejšie skladby, medzi ktoré jednoznačne patria prelomové tanečné hity „Go“, „Extreme Ways“, „Natural Blues“ a „Why Does My Heart Feel So Bad?“ Niektoré z nových skladieb sú pomalšie, naopak iné vo veľkom využívajú potenciál orchestra. Po troch desaťročiach Mobyho kariéry vychádza Reprise ako nahrávka jeho najväčších hitov a taktiež ukážka toho, ako sa umenie môže časom prispôsobovať trendom a kontextu doby.


Moby

„Prepáčte mi, ak vám príde to samozrejmé, ale mojím hlavným zámerom je v hudbe zdieľať emócie,“ vraví Moby. „Zdieľať určitý aspekt ľudského stavu s niekým, kto to môže počúvať.“ Na otázku, prečo do svojho nového albumu zahrnul orchester odpovedal, že jednoduchosť a zraniteľnosť v hudbe môžeme dosiahnuť práve prostredníctvom akustickej a klasickej hudby, čo bolo jeho zámerom.

Hit „Why Does My Heart Feel So Bad?“ má premiéru práve dnes 2.6. o 19:00.

Viac o téme: #album #aliceskye #amythystkiah #apollojane #Darlingside #deitrickhaddon #gregoryporter #jimjames #kriskristofferson #lunali #marklanegan #mindyjones #moby #natalydawn #novinka #reprise #skylargrey #vikingurolafsso