Bratislavské dobrovoľnícke centrum a Tourist angels vás dovedú do cieľa

Bratislavské dobrovoľnícke centrum

Na centrum hlavného mesta budú aj tento rok dozerať turistický anjeli. Bratislavské dobrovoľnícke centrum hľadá dobrovoľníkov do sezónneho dobrovoľníckeho programu Tourist angels. Turistickí anjeli budú navigovať turistov do cieľa ich cesty. Projekt potrvá od konca júna do polovice septembra vždy od štvrtka do nedele.

Turistickí anjeli sú už stabilnou súčasťou hlavného mesta. „Hľadáme dobrovoľníkov, ktorí sa dohovoria po anglicky, poznajú Bratislavu a majú viac ako 15 rokov. Odmenou im bude lepšia angličtina, asertivita, nové kontakty a priateľstvá”, opisuje projekt Michaela Bagalová z BDC.

Poslaním tohto dobrovoľníckeho programu je mať v meste Bratislava dobrovoľníkov a dobrovoľníčky, ktorí budú dušou mesta a v návštevníkoch zanechajú dobrý pocit z Bratislavy. Dobrovoľník alebo dobrovoľníčka Tourist Angels má mať viac ako 15 rokov a dobre poznať hlavné mesto, pamiatky, galérie, múzeá, divadlá ale aj kiná a reštaurácie. Mal by vedieť ako funguje MHD. Podmienkou je tiež schopnosť dohovoriť sa po anglicky (ďalší jazyk je výhodou) a zapojiť sa do program aspoň raz týždenne. Vítaní sú aj cudzinci žijúci v Bratislave.

Dobrovoľníci budú mať na sebe oblečené tričká označené logom Tourist Angels. Po tom ako sa dobrovoľníci prihlásia do programu absolvujú zaškolenie a prehliadku mesta so sprievodcom. Projekt realizujeme v spolupráci s Bratislava Tourist Board.

Viac o téme: #BDC #bratislavskedobrovolnickecentrum #dobrovoľníci #pomoc #touristangels #turistickianjeli