Prichádza nová generácia Gossip Girl – poteší reboot fanúšikov?

I know you missed me…xoxo Gossip Girl. Fráza, ktorú si pamätá každý zanietený sledovateľ populárneho seriálu Gossip Girl. Počas rokov 2007-2012 sme boli svedkami podlých klebiet, klamstiev, drámy či romantiky na Upper East Side.

Kvôli Gossip Girl množstvo dievčat túžilo stretnúť svojho Chucka Bassa a inšpirovalo sa štýlovými outfitmi Blair Waldorf a Sereny van der Woodsen. Pre hlavných hercov, ktorými sú Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Ed Westwick a Chase Crawford sa otvorili dvere hereckých možností a stále sú veľmi úspešní vo svojom obore. Taký Penn Badgley momentálne hviezdi v postave psycho stalkera v netflixovom seriáli YOU.

Po deviatich rokoch tvorcovia prichádzajú s úplne novou verziou obľúbeného seriálu. Pôvodný seriál nechcú napodobniť. Snažia sa ukázať, akoby seriál Gossip Girl vyzeral v súčasnosti. Od vydania poslednej epizódy využitie digitálnych médií neskutočne napredovalo. V roku 2021 by anonym, skrývajúci sa pod menom Gossip Girl, na rozoslanie klebiet a uškodeniu povesti nepriateľa nepoužil blog alebo obyčajné správy, ale práve sociálne siete. Práve v tomto sa bude nová verzia seriálu líšiť. Najväčšiu moc bude niesť sociálna sieť Instagram. Ďalšia zmena nastane v obsadení. Už v traileri môžeme vidieť postavy čiernej pleti pochádzajúce z rôznych kultúr či inej sexuálnej orientácie. Aj v tomto smere sa natáčanie seriálov zmenilo. Herecké obsadenie je viac rôznorodé. Jedna vec však ostáva rovnaká. Sila moci, bohatstva a snaha o zachovanie prestíže – alfa a omega Gossip Girl. A ešte samotná Kristen Bell, ktorá aj v novej verzii prepožičala svoj ikonický hlas Gossip Girl!


HBO Max

Producent Joshua Safran v rozhovore pre Entertainment Tonight prezradil, že dej pokračuje po 5 rokoch, odkedy sme naše obľúbené postavy videli naposledy. „Na pôvodnú skupinu sme nezabudli. Nové postavy ich spomínajú, sú súčasťou tohto sveta. Bol by som rád, keby sa pôvodní herci opäť ukázali. O natáčaní boli informovaní a ak budú chcieť, radi ich znovu uvidíme a zakomponujeme do deja. Avšak, tieto postavy hrali dlhých 6 rokov, preto budeme rešpektovať akékoľvek ich rozhodnutie.“

Úplne novú verziu pôvodného seriálu Gossip Girl si budeme môcť pozrieť už 8. júla na HBO Max. Medzi hlavnými hercami uvidíte Emily Alyn Lind, Eli Brown alebo Thomas Doherty. Poďte sa pozrieť na prvé ukážky. 

Viac o téme: #blakelively #gossipgirl #hbomax #leightonmeester #novinka #reboot #seriál