Barbora Poláková nahrala titulnú pieseň k filmu 13 MINUT

Mgr. Adriána Čahojová, SUPRAPHON a. s.

Nový dokumentárny film 13 MINUT okrem silnej témy príbehov vodičov, ktorí niekoho pripravili o život a svojím spracovaním, zaujme tiež pôsobivou piesňou Jediná vteřina, ktorá podfarbuje záverečné titulky. K filmu ju naspievala populárna česká herečka a speváčka Barbora Poláková spolu s rapperom Adamom ‚Katom‘ Svatošom (Prago Union). Táto neobvyklá spolupráca vyústila až do výpravného videoklipu. Režíroval ho Vít Klusák spoločne s Barborou Polákovou, vznikol v produkčnej spoločnosti Hypermarket Film a s kľúčovou podporou České asociace pojišťoven a BESIPu. 

„Keď sme pracovali na filme 13 MINUT, uvedomil som si, že by som potreboval na záver niečo, čo by po všetkých tých tragických príbehoch fatálnych nehôd obrátilo jeho vyznenie k nádeji, že všetko je možné prekonať. Že i vinu sa dá uniesť so cťou. Pretože život nemá zmysel preplakať nad údelom osudu. S týmto som oslovil Báru Polákovú a jej dvorného skladateľa Davida Hlaváča. Mám veľkú radosť, ako sa toho v podobe songu Jediná vteřina ujali a koľkokrát sa im podarilo ma prekvapiť – napríklad keď prišli s nápadom, že to bude dueto s rapperom Katom,” hovorí spolurežisér videoklipu a autor filmu 13 MINUT Vít Klusák.

Klip sa nakrúcal uprostred diaľničnej premávky, ktorú simulovali kaskadéri v autách. Nakrúcanie počas horúceho slnečného dňa trvalo 19 hodín a podieľal sa na ňom tím, ktorý stojí za filmom 13 MINUT. Po celom natáčacom dni sa zistilo, že Barbora Poláková na pľaci nabehala 5,8 kilometra. Adam „Kato” Svatoš sa zase priznal, že oblek mal na sebe prvýkrát od maturity.


Barbora Poláková (ofiko)

Jediná vteřina je pre mňa o odvahe ku zmene v akejkoľvek životnej situácii. Teda i v situáciách, kedy sa musíme postaviť k rôznym formám viny čelom. A nevyhovárať sa na osud. Už dlho som si priala pracovať s Adamom. Tak som bola šťastná, že do toho šiel. Ani som netušila, že som sa počas natáčania toľko nabehala. Keď chodím behať, tak dávam tiež tak okolo tých šiestich, ale nie vo večerných šatách… Čakajú nás letné koncerty, tak veríme, že sa nám niekedy podarí sa s Adamom zladiť a zahrať si spolu,“ hovorí Barbora Poláková, pre ktorú je Jediná vteřina (ktorej spoluautorom je jej kapelník David Hlaváč) už treťou novou piesňou po kritikou i poslucháčmi vrelo prijatých albumoch Barbora Poláková (2015) a ZE.MĚ (2018), za ktoré obdržala päť Cien Anděl.

 

Viac o téme: #13minut #barborapolakova #jedinavterina #Kat #rapper #singel #skladba #titulnapiesen