V dráme „The God Committee,“ lekári rozhodujú o tom, kto si zaslúži transplantáciu srdca

Výbor pre transplantáciu orgánov má jednu hodinu na to, aby rozhodol, ktorý z troch pacientov si zaslúži život. O šesť rokov neskôr členovia výboru zápasili s následkami tohto osudového rozhodnutia.

Dr. Boxer (Kelsey Grammar), Dr. Gilroy (Janeanne Garofalo) a Dr. Taylor (Julia Stiles) hrajú Boha ako uznávaných lekárov, ktorí slúžia vo výbore na transplantáciu srdca v nemocnici v New Yorku. Pravidelne sa stretávajú, aby prediskutovali zásluhy žiadateľov o transplantáciu a zároveň zvážili finančné potreby nemocnice, pričom sa nezhodujú, ktoré faktory by mali mať prednosť pred ich rozhodovaním. Šesť rokov potom, čo rozhodli o osude troch rôznorodých pacientov, ktorí zúfalo potrebujú nové srdce, čelia členovia výboru dramatickým následkom ich osudového rozhodnutia.

Impozantný celovečerný debut režiséra Austin Stark vás vtiahne a drží tam s touto dynamickou nemocničnou drámou, ktorá predvádza silné výkony hviezdneho obsadenia a osviežuje žáner skutočne prekvapivými dejovými zvratmi. Pútavé rozprávanie sa navyše nebojí preskúmať pútavé otázky o byrokracii transplantačného systému a o čiernom trhu obchodovania s orgánmi.


Movie Coverage

The God Committee má premiéru 2. júla 2021.

Viac o téme: #austinstark #dráma #lekári #thegodcomminittee #transplantaciasrdca