Svet nekonečných filmových štúdií vám ukáže Minna a továreň na sny

Tadeáš Kurka, MARKÍZA

Život dvanásťročného dievčaťa Miny sa obráti hore nohami hneď na dvakrát. Prvýkrát, keď proti svojej vôli dostane nevlastnú sestru Jenny.A potom druhýkrát, keď v spánku počas jedného sna objaví senzačné tajomstvo.

Tá je rovnako stará ako ona, znenazdajky sa prisťahovala, je strašne otravná a všetci očakávajú, že sa z nich stanú najlepšie kamarátky. A potom druhýkrát, keď v spánku počas jedného sna objaví senzačné tajomstvo. Príde totiž na to, ako vlastne sny vznikajú. Vďaka šťastnej nehode zistí, že svet snov má podobu nekonečných filmových štúdií, ktoré pripomínajú Hollywoodsku továreň na sny. A že každý z nás tam má vlastný filmový štáb a režiséra svojich snov. Samozrejme je ohromená, so všetkými pracovníkmi a pomocníkmi snových filmových štúdií sa zoznámi, nechá si všetko pekne vysvetliť a tiež ukázať sny svojich blízkych.

A potom ju k hrôze všetkých ľudí zo štábu napadne to, čo asi každého. Čo sa stane, keď skúsi ovplyvniť snívanie niekoho iného a zasiahnuť do jeho scenára? Tu pridať niečo smiešneho a tu niečo trošku strašidelného? Ide to! Je to úžasný objav, ktorý sľubuje obrovskú zábavu. Úprimnú, ale aj škodoradostnú. Mína sa rozhodne meniť sny svojej nevlastnej sestre Jenny a trochu jej to naložiť. Najskôr trošku, potom o niečo viac. Veď je tak neznesiteľná! Zahrávať si s ľudskými snami môže mať ale veľké následky. Vo svete, kde sa stavajú sny, čaká nakoniec Mínu aj jej nevlastnú sestru obrovské dobrodružstvo. Predstavivosť a fantázia sú v tomto prípade len začiatok.

Viac o téme: #minnaatovarennasny #VOYO