The Duke: Britská komediálna dráma, ktorá nás prekvapí i chytí za srdce

Filmová spoločnosť Pathe UK zverejnila prvý oficiálny trailer k výstrednej britskej krimi-komédii s názvom The Duke, najnovšie dielo od oceneného filmára Rogera Michella. The Duke mal premiéru na minuloročnom filmovom festivale v Benátkach v hlavných rolách s oscarovým Jim Broadbent a Hellen Mirrenová.

„The Duke“ znázorňuje pravdivý príbeh 60-ročného taxikára Kemptona Buntona, ktorý ukradol vzácny drahocenný obraz z londýnskej Národnej galérie. Išlo o vzácny Portrét vojvodu z Wellingtonu od španielskeho maliara Francisca Goyu. Táto bizarná krádež z roku 1961 dodnes zostáva prvou a jedinou krádežou v histórii Národnej galérie v Londýne. Kempton vyžadoval výkupné s tým, že obraz vráti, ak vláda investuje viac do starostlivosti o starších ľudí – už dlho presadzoval názor, aby dôchodcovia dostávali televízne vysielanie zadarmo. Čo sa udialo potom, sa stalo legendou. Iba o 50 rokov neskôr sa objavil celý príbeh, Kempton roztočil sieť lží. Jedinou pravdou bolo, že to bol dobrý človek, odhodlaný zmeniť svet a zachrániť svoje manželstvo. Ako a prečo na to použil portrét vojvodu, je úžasne povznášajúci príbeh, na ktorý sa čoskoro môžeme tešiť v kinách.


patheuk

The Duke je dojímavý skutočný príbeh, ktorý oslavuje muža, ktorý bol odhodlaný žiť zmysluplný život. Ako nevšedný zločin sympatického staršieho muža, ktorý sa pôvodne pripisoval profesionálnemu lupičovi, uzrel svetlo sveta sa dozvieme v komediálnej dráme „The Duke“ od 3. septembra 2021 v anglických a možno aj v našich kinách.

Viac o téme: #anglickyfilm #biografickyfilm #biography #biographymovie #britskyfilm #comedy #comedymovie #dráma #dramamovie #franciscogoya #jimboradbet #kemptonbunton #komédia #komedialnadrama #newbritishmovie #newdramamovie #novadrama #novakomedia #noveanglickefilmy #novybritskyfilm #portretvojvoduzwellingtona #rogermichell #rogermichellmovies #rogermichelltheduke #thdukeofwellington #theduke #thedukejimbroadbent #thedukemovie #thedukeofwellingtonportrait #theduketheft #venicefilmfestival #venicefilmfestival2020