Moderný zvuk s bohatými vokálmi a zážitkami zo zámorských ciest. Vychádza debutový album Colorful People.

Juraj Holoda, Colorful People

Na Youtube si spravili meno vďaka príjemným akustickým coverom svetových hitov, no teraz prichádzajú s vlastnou tvorbou, ktorá je veľkým prekvapením. Reč je o česko-slovenskej skupine, ktorá si hovorí Colorful People a jej čerstvo vydanom prvom oficiálnom albume Reflections vol. 1 s moderným zvukom, rytmami a energickými piesňami ovplyvnenými reálnymi príbehmi z ich vlastných životov prežitých na pevnine a na mori.

Colorful People tvoria speváčka, perkusionistka, basgitaristka, skladateľka a textárka Lenka Novotná z Českých Budejovíc, slovenský multiinštrumentalista, skladateľ a producent Juraj Holoda z Trenčína a košický spevák, skladateľ a inštrumentalista Dušan Marko, ktorý pôsobí aj ako frontman  známej českej hudobnej skupiny Support Lesbiens. Po rokoch hrania coververzií vo svojich úpravách vydali minulé leto videoklip ku svojmu debutovému singlu Footsteps, ktorý bol predzvesťou ich aktuálne vychádzajúceho debutového albumu Reflections vol. 1.

Tento album je prvým z troch pripravovaných hudobných obrazov, ktoré odrážajú hudobné vplyvy a inšpirácie ich vlastnými cestami po celom svete. Aranžmány Juraja Holodu v piesňach “Movie” a “Time keeps passing by” zvukovo obohatil slovenský producent Juraj “Jureš” Líška, známy svojim hudobným projektom Fallgrapp, ktorý sa spolu s ďalším slovenským producentom Rolandom Kánikom podieľali aj na mixáži väčšiny skladieb. Texty, okrem piesne “I feel love again”, ktorú otextoval Dušan Marko, tvorila Lenka Novotná, v spolupráci s rakúskou textárkou Lex Hefner. O zvyšok menej kreatívnej práce za všetkými skladbami stojí Lenka a Juraj, ktorí majú veľkú obľubu v komponovaní a aranžovaní skladieb bohatých na vokály.

PRÍBEHY Z KARIBIKU
Debutový album Reflections vol. 1 bol inšpirovaný neobvyklou kombináciou žánrov popu a soulu s prvkami world music a alternatívnej hudby a taktiež skutočnými životnými príbehmi. Piesne z tohto albumu boli vytvorené na rôznych kontinentoch, ale väčšina z nich bola ovplyvnená našimi plavbami po Karibskom mori. Dej a energia skladieb sú odrazom ľudských vzťahov a nášho nekončiaceho vnútorného boja medzi rozumom a emóciami. Album Reflections vol. 1 bude od 23. júna dostupný na všetkých známych streamovacích službách ako Spotify, Apple Music, Deezer, atď. Skupina Colorful People tento album symbolicky pokrstí v rámci koncertu na United Islands of Prague, v sobotu 26.júna na pražskej Kampe, a ktorého krstnou mamou bude česká speváčka Elis Mraz. Skupina už momentálne pracuje na pokračovaní série Reflections, na albume Reflections vol. 2, ktorý bude odrážať, oproti prvému albumu, rozdielny prístup k aranžmánom a zvuku. Medzičasom stihli nahrať pod záštitou českého hudobného klubu Doupě akustický album s názvom 16/16/16, na ktorom predstavia svetové hity vo svojich unikátnych aranžmánoch a ktorý vyjde na jeseň tohto roku. O zvuk tohto albumu sa postaral Pavel Karlík zo SONO Studios v Prahe.


Colorful People

Kto sú Colorful People?
Lenka Novotná, Juraj Holoda a Dušan Marko sa zoznámili už v roku 2008 počas štúdií na Konzervatóriu Jaroslava Ježka v Prahe. Hneď po štúdiu v „stovežatej“ pokračovali na hudobnom inštitúte v hlavnom meste Brazílie – Brasília. Od tej doby koncertovali a precestovali s hudbou veľký kus sveta (Južná a Severná Amerika, Európa, Afrika, Ázia). Spolupracovali napríklad s kapelou Support Lesbiens, českou rockovou legendou Petrom Jandom v rámci koncertu v americkom Bostone, ako sólisti vystúpili s Juhočeskou Filharmóniou, ďalej s americkou broadwayskou hviezdou a finalistkou America’s Got Talent Moya Angela, českou speváčkou Elis Mraz či so slovenskými umelcami ako Marcel Palonder, Juraj Griglák, Martin Valihora, Eugen Vizvári, Michal Bugala, Peter Cmorik alebo Martin Gašpar.

Viac sa o kapele dozviete na jej oficiálnom webe Colorful People, sledovať ju môžete aj na Facebooku, Instagrame alebo Youtube.

Viac o téme: #album #ceskoslovenskaskupina #colorfulpeople #Footsteps #novinka #reflectionsvol-1 #singel