RTVS aj v tomto roku prinesie športovým fanúšikom jedinečný zážitok z Tour de France

Filip Púchovský, RTVS

Už túto sobotu 26. júna odštartuje 108. ročník Tour de France. RTVS však športových fanúšikov tento rok poteší už v predstihu , a to vo štvrtok 24. júna, kedy na Dvojke o 18.15 odvysiela tímovú prezentáciu z Brestu. Prvú etapu Brest – Landerneau ponúkne RTVS na obrazovkách Dvojky v sobotu od 13:30 h. Boj Petra Sagana o zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže budú môcť sledovať diváci a poslucháči v televíznom a rozhlasovom vysielaní ako aj na webe Tour de France.

Prestížne cyklistické preteky Tour de France sa v tomto roku budú konať v tradičnom termíne so začiatkom už túto sobotu 26. júna a finálovou etapou 18. júla. RTVS ponúkne divákom všetkých 21 etáp v priamom prenose na televíznej Dvojke v maximálnom možnom licenčnom rozsahu niečo vyše hodiny po štarte etapy až po jej cieľ. Preteky budú môcť diváci sledovať aj na špeciálnej podstránke Tour de France RTVS, kde návštevníci nájdu aj všetky dôležité informácie o pretekoch, aktuálne štatistiky a archív so všetkými etapami a sprievodným programom. Spustená bude so štartom pretekov v sobotu 26. júna. Rozhlasových poslucháčov bude vysielanie Rádia Slovensko počas Tour de France pravidelne zásobovať informáciami vo všetkých spravodajských pozíciách, ako aj v prúdovom vysielaní.

Na športových fanúšikov čakajú Štúdiá Tour de France, ktoré sa začnú 15 minút pred vysielaním každej etapy a moderovať ho bude Oľga Konečná. Komentátormi Tour de France budú Vladimír Genda a Marek Marušiak a hosťami v bratislavskom štúdiu opäť bratia Martin a Peter Velitsovci. Aj tento rok bude v televíznom vysielaní expert RTVS Lukáš Timko predstavovať jednotlivé etapy.

RTVS bude mať priamo v dejisku pretekov aj štáb, ktorý bude monitorovať pôsobenie Petra Sagana a prinášať vlastné autorské materiály, ktoré doplnia štandardný prenos z pretekov.

Viac o téme: #108-rocniktourdefrance #prenos #RTVS