Ukitas predstavili svoju novú autorskú pop&latino skladbu „Bailar y cantar“

Michal Neffe

Na oficiálne prvý letný deň naplánovali Ukitas premiéru svojej autorskej pop&latino skladby „Bailar y cantar“, ktorá sa nesie v duchu hesla: tancovať a spievať si (španielsky preklad). Sexi speváčky Nikola Benedikovičová a Terézia Gregušová tvoriace nevšedné hudobné duo, prinášajú touto anglicko-španielskou skladbou na Slovensko pravú dovolenkovú atmosféru a pozitívne summer vibes.

Skladbu hudobne produkoval v štúdiu RITA už tradične etablovaný producent Domi Stoff z kapely KING SHAOLIN. Text piesne napísal hudobník a textár Michal Neffe.

Ukitas zároveň s hudbou predstavujú aj energiou nabitý videoklip. O latino choreografie sa v ňom postarali praví kubánci, obklopení mladou partiou ľudí, ktorú spája tanec v štýle latino a dobrá nálada, z byRamos Studio pod vedením Eliéra Ramentola Ramosa.

„Chceli sme zachytiť nespútanú zábavu ľudí, ktorí sa prišli odreagovať a zabaviť sa. Žiadnych profesionálov, ktorí prídu odtancovať naučené kroky, ale uvoľnenú, spontánnu partiu, ktorá zdieľa spoločnú energiu a zapálenie pre latino. Naši noví priatelia z byRamos štúdia takí presne sú. S vášňou pre hudbu a tanec, a s dobrou energiou, ktorá sa prenesie aj na obraz,“ hovoria Ukitasky Terézia a Nikola.

Talentované speváčky sa v minulosti dostali a koncertovali až za mlákami Slovenska, keď mali možnosť reprezentovať našu krajinu v Egypte či na Srí Lanke. U nás na Slovensku sme ich mali možnosť vnímať aj zo spoluprác s Adamom Ďuricom, Bystríkom, či skupinou Hex. Prvý vlastný singel, The reason I love Christmas time, Ukitas priniesli v zime a aktuálne predstavujú svoj druhý autorský song s názvom Bailar y cantar.


Ukitas

„Na natáčanie sme si vybrali lokalitu YACHTER club Modrá Čajka. Keď sme ich prišli osloviť, prekvapila nás charizma manažéra Milana, ktorý bol otvorený každej kreatíve a s úsmevom nám povedal: „Keby ste náhodou potrebovali do klipu aj pekného námorníka, tak…som tu!,“ smejú sa hudobníčky. „Na tvorbu videa na tomto krásnom mieste nezabudneme ani my, ani náš kameraman Lufi. Vo vode skončil jeho nový dron, zlomkom sekundy, keď sa pri lete dotkol časti plachetnice, ktorá bola na zle viditeľnom mieste v diaľke. Klobúk dole za profesionalitu nášho dvorného kameramana, ktorý situáciu s utopeným dronom riešil s chladnou hlavou a pokračoval vo svojej práci profesionálne bez toho, aby nejakým spôsobom nabúral perfektnú náladu, ktorá v kolektíve panovala,“ hovorí staršia z formácie, Nikola.

Ukitas sú na slovenskej hudobnej scéne špecifické najmä nástrojom ukulele, ktorý ich už od počiatočnej cover tvorby sprevádza na umeleckej dráhe. Aj v letnej novinke Baylar y cantar mu dali vyniknúť, vďaka čomu ešte väčšmi podporili v skladbe slnečný dovolenkový mood.

„Dlho sme sa hľadali s tými správnymi ukulele pre nás. Prešli sme si koncertmi na viacerých značkách týchto nástrojov a dnes už máme jasného víťaza, od značky Ortega. Ich ukulele odporúčame najmä začiatočníkom, ktorých by sme mohli aj našou tvorbou k hre na tomto nevšednom nástroji motivovať. Plánujeme pripraviť aj sériu mini praktických cvičení na ukulele, vďaka čomu možno príjmeme mladé talenty na Slovensku osvojiť si tento nástroj,“ dodávajú Ukitas.

Viac o téme: #bailarycantar #novinka #pop-latino #singel #tanečná #Ukitas