The Drover’s Wife: Brutalita a milosrdenstvo v novom austrálskom westerne

Austrálska dráma The Drover’s Wife je western o domorodej kultúre a ženskej odvahe, ktorej autorkou je austrálčanka Leah Purcellová. Okrem režírovania filmu, zosnovala jeho scenár a taktiež si zahrala rolu hlavnej hrdinky. Jej nový film, ktorý sa odohráva  v rozsiahlom austrálskom vnútrozemí, je voľnou adaptáciou krátkeho príbehu , ktorý napísal austrálsky spisovateľ Henry Lawson. 

The Drover’s Wife je príbehom Molly Johnosonovej, odhodlanej matke z 19. storočia žijúcej v austrálskej buši, ktorá sa za každú cenu snaží ochrániť svoje deti. Dej sa odohráva v roku 1893 a tehotná Molly Johnosonová, ktorá je v pokročilom mesiaci, a jej deti bojujú o prežitie v osamotenom prostredí drsnej krajiny austrálskych protinožcov, potom čo jej manžel odišiel odviezť ovce do hôr. Jedného dňa nájde Molly na svojom pozemku zraneného aborigénskeho utečenca menom Yakada a vytvorí si s ním nečakané puto. Molly sa čoskoro stane terčom podozrievavého právnika Nata Clintoffa, ktorý k nej domov pošle dôstojníka. Stretnutie medzi Molly, dôstojníkom a Yakadou vyústi do tragickej reťaze udalostí, kedy Molly začína predstavovať symbol feminizmu a antirasizmu.


Movie Coverage

Purcellovej westernová novinka sa po prvý raz objavila v minulom roku na medzinárodných filmových festivaloch v USA a Austrálii. Leah Purcellová napísala na tematiku tohto diela aj divadelnú hru a knihu, pred tým než sa pustila do produkcie filmovej verzie. Jej dramaticky aj tematicky napínavé filmové dielo The Drover’s Wife sa má objaviť v austrálskych kinách od 14. októbra 2021.

Viac o téme: #asutralianmovie #australia #australskadrama #australskyfilm #australskywestern #dráma #dramatickyfilm #dramawetern #droverswifeplay #henrylawson #henrylawsonthedroverswife #leahpurcell #leahpurcellthedroverswife #newmovies2021 #newmoviesandtvshows #newwesternmovie #thedrover-swife #thedrover-swifemovie #thedrover-swifemovietrailer #thedroverswife #thedroverswifebook #thedroverswifethelegendofmollyjohnson #thelegendofmollyjohnson #western