Platinové i zlaté Tváře smutnejch hrdinů ŠKWOR konečne tiež live

Mgr. Adriána Čahojová, SUPRAPHON a. s.

Už je to viac než pol roka, odkedy albumová novinka Škwor Tváře smutnejch hrdinů spatrila svetlo sveta. Doposiaľ ju, však populárna česká kapela vzhľadom na okolnosti nemohla fanúšikom predstaviť naživo. Tí ju ale kvôli tomu v štichu rozhodne nenechali. Práve vďaka ich podpore album získal za svoje doterajšie predaje Zlatú i Platinovú platňu Supraphonu. Škwor sa im poďakoval exkluzívnym živým prenosom z odovzdávania na svojom Instagrame, počas ktorého akusticky zahrali i dve piesne z nového albumu, a teraz si už ako skupina, tak i jej fanúšikovia môžu konečne vychutnať dlhoočakávanú poriadnu nálož koncertov.

„Tento live stream bol náš úplne prvý. Nie sme veľmi na podobné veci, ale prevzatie týchto ocenení bola príležitosť si to vyskúšať. Väčšinou sa totiž tieto ceremoniály odohrávajú na nejakom veľkom koncerte alebo turné, ale v dobe, keď nebola šanca sa s fanúšikmi inak stretnúť, to bola ideálna možnosť, ako im tento zážitok sprostredkovať. Je to de facto predovšetkým ich zásluha, tak sme chceli, aby toho boli súčasťou,“ komentuje bubeník Škwor Martin Pelc živý prenos, ktorý sa uskutočnil 2. júna v pražskej predajni Musicpoint za účasti zástupcov Supraphonu i manažéra kapely.

Škwor počas podujatia zahrali v komorných akustických verziách dve skladby z nového albumu – titulnú pesničku Tváře smutnejch hrdinů a singel Nejistá přítomnost, ktorého klip nazbieral na YouTube už viac než 1,5 milióna vzhliadnutí. Okrem dvojnásobného ocenenia Tváří smutnejch hrdinů bola spätne ocenená platinovou platňou tiež predchádzajúca štúdiovka Uzavřenej kruh (2017). Aftermovie si môžete pozrieť TU.

Vzhľadom na zlepšujúcu sa pandemickú situáciu sú pre kapelu i početný tábor jej fanúšikov aktuálne hlavnou témou najmä koncerty. Tých má Škwor na nadchádzajúce týždne a mesiace v programe až 24. Okrem preložených zastávok Tváře smutnejch hrdinů Tour, na ktorom sa ako predkapela predstaví nádejná formácia Nanday, zavíta obľúbená česká rocková mašina so svojou živelnou šou tiež na niekoľko festivalov.

Škwor sa netají tým, že čakanie na živé hranie bolo kruto dlhé, o to intezívnejšia bola ale príprava i skúšanie nových skladieb, ktorých by malo naživo zaznieť hneď šesť. „Nové pesničky nás veľmi bavia, aj preto sme ich do playlistu zaradili až toľko. Začali sme pre istotu skúšať už niekedy v zime a postupne sa tak po tej pauze dostávať do formy. Na koncerty sa samozrejme už tešíme, ale zároveň tam je aj ľahká nervozita, predovšetkým z techniky, ktorá dlho odpočívala. Akonáhle sa to ale rozbehne, mozog sa prepne a človek potom už nič nerieši,“ neskrýva skúsená kapela nadšenie z možnosti konečne hrať pred fanúšikmi.

Viac detailov ku všetkým plánovaným koncertom je k dispozícii na webe ŠKWOR. Pre info o aktuálnom dianí sledujte Facebook a Instagram Škwor.


Supraphon (v mene spoločnosti SUPRAPHON a.s.); Muserk Rights Management a spolky vlastníkov práv na hudbu (1)

Letné a jesenné koncerty Škwor:

25.6., Jilemnice / Krkonošské Koncerty
3.7., Holýšov/ Pekelný poloostrov
5.7., České Budějovice – Výstaviště / TVÁŘE SMUTNEJCH HRDINŮ TOUR 2021
10.7., Benešov – Konopiště / TVÁŘE SMUTNEJCH HRDINŮ TOUR 2021
16.7., Kadaň / Vysmáté léto vol. 2
17.7., Brno – Anthropos / TVÁŘE SMUTNEJCH HRDINŮ TOUR 2021
23.7., Malá skála/ Live! léto 2021
31.7., Pardubice – Závodiště / TVÁŘE SMUTNEJCH HRDINŮ TOUR 2021
6.8., Tábor
7.8., Žopy u Holešova
13.8., Praha – Ledárny Barník / TVÁŘE SMUTNEJCH HRDINŮ TOUR 2021
14.8., Litvínov – Loučky / TVÁŘE SMUTNEJCH HRDINŮ TOUR 2021
20.8., Prostějov / Pivní slavnosti Prostějov
26.8., Uničov/ Uničovské kulturní léto
27.8., Karlovy Vary – Loket / TVÁŘE SMUTNEJCH HRDINŮ TOUR 2021
28.8., Květná u Poličky
4.9., Sušice – Ostrov Santos
10.9., Vrchlabí – Vejsplachy, Kačák
11.9., Letní parket Výrava fest
17.9., Plzeň – Lochotín / TVÁŘE SMUTNEJCH HRDINŮ TOUR 2021
18.9., Hořepník / Letní parket
25.9., Jihlava – Amfiteátr / TVÁŘE SMUTNEJCH HRDINŮ TOUR 2021
27.9., Mikulov – Amfiteátr / TVÁŘE SMUTNEJCH HRDINŮ TOUR 2021
1.10., Zábřeh – Plavecký areál/ TVÁŘE SMUTNEJCH HRDINŮ TOUR 2021

 

Foto_LukC!E!_KadeE_C!bek_Supraphon_mail_1

Viac o téme: #album #novinka #ŠKWOR #tvaresmutnejchhrdinu