This is Pop: Odhaľte históriu a vznik ikonických hitov popovej hudby v novom dokumente

Ak je jeden žáner, ktorý diváci Netflixu ozaj milujú, isto sú to dokumentárne seriály. This is Pop je najnovším dokumentárnym prírastok z dielne jednej z najväčších streamovacích služieb. Ide o hudobný dokument, ktorý zobrazuje príbehy slávnych mien vo svete hudby a ich najznámejšie songy. Hoci sa stávali terčom posmechu určitých hudobných snobov, že popové skladby sú preceňované, obohrané, ničím výnimočné, napokon sa stali súčasťou spoločenského povedomia a zjednotili kultúru prekročením geopolitických hraníc.

This Is Pop je náučno-zábavný osemdielny dokumentárny seriál, ktorý sa hlboko ponára do významných hudobných telies v rozmanitom hudobnom priemysle. Epizódy sa zameriavajú na rôzne aspekty populárnej hudby od country po hip-hop a zahŕňa rozhovory a hudobné úryvky od najväčších svetových hudobných umelcov. This is Pop si každým dielom drží svoje tempo, ale zároveň sa s každou epizódou posúva o krok ďalej. Pri širokej škále tém a umelcov, ktorým sa bude This is Pop v relatívne v úzkom rozpätí 8 dielov venovať, nám dáva možnosť pozrieť si celú sériu hoci aj za jeden večer. Tematiky, ktorým bude seriál klásť pozornosť sú hudobné festivaly, historické centrum americkej pop music Brill Building, auto-tune, masívny vplyv Švédska na svetový hudobný priemysel a ďalšie pútavé témy. Medzi hviezdy hudobného sveta, ktoré sa v seriáli predstavia, patria Boyz II Men, Shania Twain, rapper T-Pain, členovia kapiel Blur, Backstreet Boys, ABBA, ako aj renomovaný producent a spevák Babyface.

This is Pop víta myšlienku, že napriek pretrvávajúcej sile, ktorú populárna hudba má, nemusí vždy vychádzať z inšpirácie. Niektoré piesne vznikli ako dielo náhody či nehody a iné sú kópie. A niekedy je skutočný pôvod známych skladieb napolapiteľní. Obsiahly, ale zábavný hudobný dokument This is Pop prišiel na Netflix už 22. júna 2021, takže ho už v tomto okamihu môžete začať pozerať.

Viac o téme: #ABBA #Babyface #backstreetboys #Beatles #bestnetflixdocumentaries #Blur #boyziimen #documentaries2021 #documentary #docuseriesnetflix #music #Netflix #netflixdocumentary #netflixdocuseries #netflixdokumenty #netflixmusicdocumenatary #netflixthisispop #newdocuseries2021 #popmusicdocumentary #popularnahudba #shaniatwain #thisispop #thisispopdocumetary #tpain