Annette: Muzikál s neobvyklým námetom a svojráznou hudbou ikonického dua

Zdá sa, že francúzsky filmár Leos Carax opäť ukázal svoje remeslo vo svojom novom celovečernom filme od jeho posledného oceňovaného filmu Holy Motors z roku 2012, a to rovno s nevšedným muzikálom. Pôvodný scenár a hudbu k filmu napísalo hudobné duo Sparks, ktoré tvorí Ron Mael a Russell Mael. Tento francúzsky muzikál bol zaradený do výberu filmov počas otváracieho ceremoniál tohtoročného filmového festivalu v Cannes 6. júla. V hlavných rolách sa okrem hereckých výkonov, môžeme tešiť aj na spevácke schopnosti Adama Drivera a Marion Cotillard. 

Annete je príbehom umeleckého páru a ich nezvyčajnom dieťati v podobe muzikálu na námet legendárnej kapely Sparks. Nový trailer využíva väčšinu už odhalených záberov a jasne naznačuje, že Annette si chce udržať svoje tajomstvá až do poslednej minúty. V muzikáli Driver stvárňuje stand-up komika Henryho s provokatívnym humorom, ktorý sa zamiluje do medzinárodne známej opernej sopranistky Ann v súčasnom Los Angeles. Zatiaľ to znie ako každý známy milostný a romantický príbeh, avšak názov filmu Annette je pomenovaný podľa dcéry filmového páru, dievčaťa, ktoré má údajne tajomný dar. Annette je prvorodeným potomkom Henryho a Ann, ktorým sa majú vďaka jej výnimočnému osudu navždy majú zmeniť ich životy.


Movie Coverage

Bratia zo Sparks prišli s veľmi zaujímavým námetom na muzikál s názvom Annette, v ktorom zaznejú ich piesne z posledného albumu a ktorý sfilmoval o nič menej zaujímavejší francúzsky režisér. Už len samotné zábery z traileru sú pôsobivé po vizuálnej, ale samozrejme aj zvukovej stránke. Na kompletný film si ešte chvíľu počkáme, hoci mal premiéru 6. Júla 2021 na 74. ročníku filmového festivalu v Cannes. 20. augusta 2021 zamieri Annette na službu Amazon Prime, a zároveň sa od tohto dátumu postupne začne premietať vo viacerých európskych kinách.

Viac o téme: #adamdriver #adamdriverannette #adamdrivermusical #amazonprime #amazonprimeannette #amazonprimemusicals #amazonprimenewmovies #Annette #annettecannes #annettemarioncotillard #annettemusical #annettesparks #cannesfilmfestival #cannesfilmfestival2021 #cannesfilmfestivalmusical #dráma #leoscarax #leoscaraxannette #leoscaraxcannesfilmfestival #marioncotillard #Musical #musical2021 #musicalcannes #musicaldrama #muzikaldrama #Sparks #sparksbrothers