Pozrite si druhú sériu poľského kriminálneho seriálu „The Mire“.

Povodeň storočia odhalí telo v lese Gronty a s ním prichádza korupcia, podvody z 90. rokov a dlho skryté tajomstvá z druhej svetovej vojny.

THE MIRE ‘97 je druhá séria veľmi úspešného poľského kriminálneho seriálu The Mire (Bažina/Rojst). Prvá séria sa odohrávala v 80. rokoch a ako to už naznačuje názov, jej pokračovanie sa presunulo do roku 1997. Avšak aj v tejto sérii sa stretnete s rovnakým obsadením hlavných postáv.

Dej druhej série tohto seriálu sa odohráva opäť v Poľsku. Sovietsky zväz skončil a celá východná Európa sa snaží nájsť svoju identitu novými spôsobmi. Samozrejme to má vplyv aj na to, ako funguje policajný a justičný systém a v neposlednom rade tlač.

Príbeh začína veľmi intenzívnou scénou odohrávajúcou sa počas 2. svetovej vojny, v ktorej nacisti nútia poľských väzňov vyrábať zbrane. Prichádzajú skutočné zábery z roku 1997, kedy pri strašnej povodni prišli o život desiatky ľudí. Počas tejto povodne sú vyplavené telá z hromadných hrobov a medzi nimi aj telo 12 ročného chlapca. Začína sa vyšetrovanie. Samozrejme vtedajšia polícia stále uplatňuje princíp riešenia prípadov čo najrýchejším usvedčením akéhokoľvek potenciálneho páchateľa. Ani poľskí tvorcovia nezabúdajú na LGBTQ+ komunitu a tak na scénu prichádza nová vyšetrovateľka, ktorá sa nenechá zaskočiť zaužívaným systémom a chce vyšetrovanie priviesť do toho správneho konca.


Netflix Polska

Poľského aspektu tejto série Netflix sa nemusíte obávať. Táto séria má zaujímavé postavy, zaujímavý dej, dobrých hercov a pôsobivú kvalitu produkcie. Tak isto ako v prvej sérii aj jej pokračovanie režíroval Jan Holoubek. Na scenári spolupracoval s Kasperom Bajom. Seriál sa oplatí pozrieť v originálnom jazyku, kvôli špecifickému prejavu a vyjadrovaniu hlavných postáv.

Seriál The Mire ’97 si môžete pozrieť na Netflixe už od 7. júla 2021.

Viac o téme: #90 #krimi #kriminálny #Poľsko #polskyserial #roky #themire-97