Kompletnú Fortuna ligu na VOYO doplnia aj štúdiá so zaujímavými hosťami, futbalový magazín a exkluzívna talkshow

PR oddelenie skupiny Markíza

Streamovacia služba VOYO sa už od piatka, 23. júla 2021, stane novým domovom najlepšieho slovenského futbalu. Predplatiteľom bude prinášať všetky zápasy Fortuna ligy v sezóne, a to ani zďaleka nie je všetko. Fanúšikovia futbalu sa môžu tešiť aj na sprievodné štúdiá so zaujímavými hosťami, futbalový magazín plný najatraktívnejších momentov, ako aj na exkluzívnu talkshow.

Sprievodné štúdiá bude športová redakcia TV Markíza pripravovať v spolupráci s Úniou ligových klubov (ÚLK) ku každému televíznemu zápasu, ktoré budú okrem služby VOYO súbežne vysielané na staniciach Nova Sport (vybraný zápas každý piatok) a Dajto (vybraný zápas každú nedeľu). Moderátor v štúdiu zakaždým privíta zaujímavého hosťa z radov futbalových expertov.

„V rámci štúdia sa bude moderátor s futbalovým odborníkom venovať konkrétnemu zápasu, zostavám tímov, analyzovať kľúčové herné situácie zo zápasov. Budeme využívať aj grafiku (program kola, výsledky kola, tabuľky, zostavy, štatistiky kľúčových hráčov) a súčasťou vysielania štúdia budú aj predzápasové a pozápasové rozhovory s hráčmi a trénermi,“ priblížil šéfredaktor športu TV Markíza Martin Lisý.

„Futbal nie je len hra. Je to zmysel života, najpopulárnejší šport na svete. Je to celospoločenský fenomén a sme veľmi radi, že tak k tomu pristupuje i nový vysielateľ Fortuna ligy. Naša liga je plná talentu, krásnych gólov, ale aj dramatických okamihov. Nikdy nebudeme Premier League, no v našich podmienkach je Fortuna liga kvalitným produktom a sme radi, že skupina Markíza prinesie všetky zápasy naživo, že ponúkne zaujímavé štúdiá, analýzy i diskusné formáty,“ ozrejmuje prezident ÚLK Ivan Kozák.

Nový magazín s názvom GÓÓÓL! bude na ploche 35 minút prinášať víkendový súhrn všetkého podstatného z diania vo Fortuna lige. Predplatitelia služby VOYO na Slovensku aj v Česku si ho budú môcť v premiére pozrieť vždy v pondelok o 18:00 hod., pričom zaradený bude aj do vysielania staníc Dajto a Nova Sport.

Moderátor v štúdiu každý týždeň privíta futbalového experta, s ktorým sa bude venovať uplynulému kolu Fortuna ligy. Redaktori budú so spravodajským kamerami pokrývať všetkých 6 zápasov daného kola (piatok, sobota, nedeľa), pripravovať ich zostrihy, reakcie trénerov a hráčov. Súčasťou magazínu GÓÓÓL! budú tiež krátke dynamické zostrihy do pravidelných rubrík ako hráč kola, mužstvo kola, futbalové osobnosti z histórie, či top momenty kola.

Ďalšou novinkou v ponuke služby VOYO bude exkluzívna futbalová talkshow s názvom V POLČASE, ktorá bude hodnotiť a analyzovať futbalové udalosti na slovenských trávnikoch. Premiérové vydania budú do ponuky slovenskej aj českej verzie služby VOYO pribúdať každý štvrtok o 18:00 hod., k dispozícii budú aj návštevníkom spravodajského portálu TVnoviny.sk a zaraďované budú tiež do vysielania staníc Dajto a Nova Sport.

„V talkshow sa bude moderátor s hosťom venovať aktualitám a zaujímavostiam, ktoré sa udiali v slovenskom futbale, ako napríklad prestupy hráčov, príchody a odchody trénerov. Diskusia neobíde ani témy týkajúce sa programu nasledujúceho kola so zameraním na top zápasy,“ prezradil Lisý.

Moderátor sa môže v rámci 15-minútovej talkshow tiež online spájať s hráčom alebo trénerom v prípade historického míľnika, akým je napríklad 100-tý štart vo Fortuna lige. „Do diskusie chceme zapojiť aj osobnosti z rôznych sfér spoločenského života, ktoré majú radi slovenský futbal a na záver talkshow sa vždy dozvieme od nášho futbalového experta tipy na jednotlivé zápasy nasledujúceho kola Fortuna ligy,“ uzavrel Lisý.

Blížiaci sa štart nového ročníka Fortuna ligy už intenzívne rezonuje aj vďaka silnej promo kampani, ktorá prebieha vo všetkých mediatypoch. V imidžovom TV spote z produkcie kreatívy TV Markíza účinkuje 12 hráčov Fortuna ligy z dvanástich klubov. Každý klub v ňom má svoje zastúpenie, a to aj nováčik z Liptovského Mikuláša. Natáčanie spotu sa uskutočnilo na bratislavskom Tehelnom poli.

Novú sezónu Fortuna ligy odštartuje v piatok, 23. júla 2021, zápas AS Trenčín – FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble, ktorý o 20:00 hod. prinesie premiérovo aj Nova Sport. Naše štúdio začína už od 19:35 hod. V nedeľu, 25. júla 2021, uzavrieme 1. kolo Fortuna ligy súbojom Trnavy s Pohroním na Dajto, taktiež s výkopom o 20:00 hod. a so začiatkom štúdia opäť od 19:35 hod. A štyri zostávajúce zápasy úvodného kola: Liptovský Mikuláš – Slovan, Ružomberok – Senica, Žilina – Sereď a Michalovce – Dunajská Streda budeme vysielať na VOYO vždy od 18:00 hod.


Televízia Markíza

Komentátori:
Slávo Jurko
Miroslav Špaček
Andrej Zvolenský
Marek Arpáš
Peter Filo
Pavol Pindjak
Marián Červenka

Moderátori sprievodných štúdií, futbalového magazínu GÓÓÓL! a talkshow V POLČASE:
Slávo Jurko
Marián Tomčák
Miroslav Špaček
Dano Očenáš
Peter Filo
Andrej Zvolenský
Miroslav Held
Tomáš Ďutka

Redaktori – LIVE rozhovory a magazíny:
Fero Koseček
Pavol Kolečanský
Peter Filo
Tomáš Kurilla
Juraj Fazekaš
Klaudia Kristiníková
Marián Tomčák
Miroslav Held
Tomáš Ďutka
Marek Arpáš
Marián Červenka
Adam Lehocký
Pavol Tomčík
Miroslav Cenko

Spolukomentátori a futbaloví experti do štúdií a magazínov:
Robo Vittek
Martin Mikulič
Tomáš Medveď
Noro Hrnčár
Stanislav Angelovič
Samo Slovák
Ladislav Molnár
Martin Poljovka
Marek Sapara
Stano Šesták

Viac o téme: #fortunaliga #futbal #GÓÓÓL! #magazín #relácia #talkshow #VOYO #vpolcase