Trojdielny dokumentárny seriál ponúkne intímny pohľad na kariéru a osobné výzvy Naomi Osaka

Nový seriál s názvom Naomi Osaka, režírovaný Garrettom Bradleym, nominovaným na Oscara, obsahuje zábery z jej zápasov, domáce videá, rozhovory a spravodajské videoklipy. Tie rozprávajú príbeh jej dvojročnej cesty, počas ktorej si upevňovala svoje postavenie jednej z najväčších svetových tenistiek. 

Súčasťou šou budú aj momenty, keď športovkyňa začala používať svoj „hlas“ na ihrisku i mimo neho, od obhajoby svojich grandslamových titulov, až po nosenie masiek na počesť čiernych životov stratených kvôli policajnej brutalite a rasizmu.

Vo vyhlásení o svojom dokumente Osaka povedala: „Mám pocit, že platforma, ktorú práve používam, je niečo, čo som predtým považovala za samozrejmosť, ale teraz si myslím si, že by som ju na niečo mohla využiť,“ hovorí o projekte. Šou bude skúmať aj haitsko-japonské dedičstvo Osaky, ako aj jej rodinný život, kde diváci budú môcť byť svedkami jej čestnosti.

„Seriál je o jej ceste, vzostupoch a pádoch v rámci momentov jej života, ale aj o životnom zámere, o osobnej hodnote a odvahe, ktorá umožňuje je osobným hodnotám pracovať a naopak,“ povedal režisér Garrett Bradley.  „Viac ako čokoľvek iné budem dúfať, že ľudia pocítia silu empatie a budú sa cítiť povzbudení k tomu, aby riskovali svoje životné šance, najmä v momentoch, keď sa im to bude zdať nemožné.“


Netflix

Naomi Osaka je skutočnou šampiónkou na ihrisku i mimo neho. Dvadsaťtriročná japonsko-americká superstar, ktorá je v súčasnosti na prvom mieste ženskej tenisovej asociácie, sa za pár krátkych rokov stala jednou z najpozoruhodnejších športovkýň na svete. Získala si rešpekt globálnej komunity nielen vďaka úspechom v tenisovom svete, ale aj vďaka svojmu skromnému prístupu a statočnosti pri vystupovaní v otázkach vrátane rasovej nespravodlivosti, rodovej nerovnosti a dokonca aj jej mentálnom zdraví.

Viac o téme: #garrettbradley #naomiosaka #Superstar #tenis #tenistka