Najumeleckejší klip kariéry? Majself spúšťa skladbou „Porcelán“ aj predpredaj nového albumu!

Zdroj: JANA TRELLOVÁ, PR / BRAND MANGER RUKA HORE

Nový zvuk, nová kariérna etapa! Už od prvých singlov z avizovaného albumu „PORCELÁN“ /https://shop.rukahore.sk/majself/cd-porcelan / nám Majself dal vedieť, že tentoraz pôjde o čosi nové, čo definitívne podčiarkol novým klipom s rovnomenným názvom ako album „PORCELÁN“.

„Počas toho, ako sme nemohli hrať, som si ešte viac uvedomil, že mám iba jeden život a obmedzovať sa v rámci tvorivosti je iba zbytočná strata času. Začal som proste viac počúvať svoj vnútorný hlas“, hovorí Majself.

Čerstvý projekt prichádza v podobe albumu s názvom „PORCELÁN“, ku ktorému vyšiel aj titulný track zahraničných rozmerov. Umeleckosť a čistý koloristický minimalizmus vyšiel z dielne Petra Graphy Lašuta, ktorý už v minulosti s interpretom natáčal. Samotný album vznikal v úzkej spolupráci s Fillipianom, ktorý má v trackliste drvivú väčšinu produkcií. Okrem jeho hudieb sa však o vznik projektu na hudobnej stránke pričinil aj DJ Wich, Mairee, Grizzly alebo aj Hoodini. Fillipian sa však zároveň postaral aj o celý mix a master celého albumu.

„Za coverom albumu stojí Peter „P.Graphy“ Lašut a nafotili sme ho vlastne počas natáčania klipu „Porcelán“. Peťo je kreatívne inde ako väčšina ľudí a veľmi si s ním rozumiem po pracovnej aj ľudskej stránke. Celý album čo sa týka obsahu, aj štýlov, ktoré na albume sú, som formoval skoro 2 roky. Jednotlivé skladby sú ako črepy z rôznych časových období, ktoré v mojich očiach tvoria Porcelán „, vysvetľuje názov nového albumu interpret.

Atmosféru tohto tracku doplnili chalani z Mask Busters so svojimi jedinečnými kostýmami. Okrem nového tracku „Porcelán“ sa v trackliste stretneme aj s už vydanými skladbami ako „Vydržím stáť“ alebo „Ruže“ s Kalim. Okrem neho nájdeme Majselfa bok po boku aj s ďalšími hosťami ako Tina, Lvcas Dope, Martin Císar, Dano Kapitán, Dominika Mirgová, Jan Bendig, Refew alebo aj Desmod na bonusovej skladbe „Kométa“, ku ktorej sa aktuálne točil nový klip k premiére filmu.


MajselfTV

„Vec „Porcelán“ má pre mňa medzi skladbami špecifické miesto. Pri jeho nahrávaní sa totiž vo mne niečo zlomilo a od toho momentu všetky skladby vznikajú akoby oveľa prirodzenejšie. Ako som spomínal pri minulej skladbe, tak počas lockdownu som dal úplne plynulý prechod tomu, čo chcem robiť, čo ma inšpiruje a napĺňa. Viac sledujem energiu trackov ako žáner. Porcelán je povedzme deep house, ale celková energia je veľmi príbuzná samplom a soundu ktorý som robil s Grizzlym, jeho veci boli tiež deep. Snažím sa nemať vyslovene nejakú polohu kde som doma, snažím sa byť doma v trackoch ktoré vnútorne cítim aktuálne bez ohľadu aký je to žáner. Rapovych prvkov je na albume stále dosť, ale miešam ich s vokálovými linkami a melódiami, ktoré som si zamiloval a pomohli mi moju tvorbu posunúť do inej roviny, kde sa cítim kreatívne pohodlnejšie“, uzatvára Majself.

Viac o téme: #Majself #novinka #Porcelán #singel