Príďte na Festival zabudnutých remesiel 2021 na hrade Červený Kameň

Facebook Festival zabudnutých remesiel 2021

Započúvajte sa do stredovekej trmy-vrmy, určite rozpoznáte zvuky pri opracovávaní dreva, točiaceho sa keramického kruhu, cinknutie kladiva o nákovu či vykrikovanie remeselníkov snažiacich sa predať ten najúžasnejší a najdokonalejší výrobok.

Buďte zvedaví, stredovekí remeselníci sa radi podelia o svoje poznatky a skúsenosti, ktoré snáď poznajú už len tradiční dedinskí majstri! Pristavte sa a pokojne si neľahkú remeselnú prácu vyskúšajte! Nadýchnite sa a pošteklite svoje zmysly nad vôňami sviečky z pravého včelieho vosku či nad netradičnými vôňami a chuťami čerstvo pripravovaných stredovekých špecialít. Odhoďte ostych a nahliadnite priamo do pestrých stredovekých táborov, strávte s ich obyvateľmi pár kratochvíľ pri hrách a poobdivujte ich originálne kostýmy nábytky, vybavenie stanov či stolovací riad.


OZ Schatmansdorf

Stredovek je obdobím prepychu, radosti, tanca, kaukliarov, mocných mešťanov a šľachty, ale i časom skromnosti, úcty k odmene za poctivú remeselnú lopotu či k darom od samotnej matky prírody. Radosť, ale aj útrapy stredovekého života zažijete len na Festivale zabudnutých remesiel na hrade Červený Kameň už 24. a 25. júla 2021.

Viac o téme: #cervenykamen #festivalzabudnutychremesiel2021 #hrad #podujatie #remeslo