Víkend priateľstva – Orchester Bendő / RETROCK PARTY BAND

Orchester Bendő vznikol v roku 1994 vo Felsőszeli ako sprievodná kapela Mátyusovej ľudovej tanečnej skupiny. V roku 1995 sa rozšírila a získala svoju súčasnú zostavu: primáš Zoltán Bugár, hráč na violu Sándor Mészáros, cimbalista Gyula Mórocz, dychový nástroj Zsolt Szabados a basgitarista Imre Molnár.

A ako strávila kapela posledné štvrťstoročie? S množstvom hudby, množstvom koncertov po celej Európe a za sprievodu tanečných skupín. Od samého začiatku je Bendő stálou sprievodnou kapelou Béri Balogh Dance Ensemble z Körmendu. V našom užšom susedstve príležitostne spolupracuje s niekoľkými tanečnými skupinami, ako sú Varsás v Alsószel, Mátyus a Höcögők vo Felsőszel, Muskátlis v Királyfe, Nádos v Nádszeg, Kacaj v Galante a Slnečnice vo Viedni.

Formácia vznikla v roku 2014 na začiatku ešte so spevákom, ktorého za necelý rok vymenila speváčka. Obsadenie je gitara, basová gitara, bicie, klávesové nástroje a samozrejme spev. Okrem bubeníka spievame všetci, či už vokály alebo sólo. Repertoár kapely je zameraný na tanečné eventy a čerpá zväčša zo skladieb oldies, čo naznačuje aj jej názov – RetRock Party Band. Spievajú v maďarčine, angličtine, slovenčine a češtine.

Orchester Bendő / RETROCK PARTY BAND môžete vidieť v sobotu 31. júla 2021 v DK Zrkadlový háj o 19:00. Vstupenky si môžete zakúpiť na webe Ticketportal.

Viac o téme: #dkzrkadlovyhaj #KZP #orchesterbendo #retrockpartyband