Svetový jazzový bubeník Billy Cobham vystúpi v Ružinove na festivale Symfónia umenia

Ing. Patrik Cucor, Cultus Ružinov, a.s.

Na najväčšom open-air multižánrovom festivale v Bratislave – Symfónia umenia, vystúpi 11. septembra v Ružinove svetový jazzový bubeník Billy Cobham spolu s Rozhlasovým Big Bandom Gustava Broma.

Tento hudobný svetobežník a svetoobčan (narodený v Paname, vyrastajúci v New Yorku a dnes žijúci vo Švajčiarsku) sa na Slovensko vracia po deviatich rokoch. Billy Cobham nepatrí len medzi najvýznamnejších, ale aj najvplyvnejších hudobníkov vôbec. Celý život sa venuje prepájaniu jednotlivých hudobných vplyvov z rôznych kútov sveta nielen ako bubeník a perkusionista, ale aj ako skladateľ, producent a pedagóg. Jeho nahrávky a energický a komplexný štýl hry mali silný vplyv na priebeh vývoja jazzu a jazz fusion. Cobham sa so svojou obrovskou bicou súpravou, guľometnou technikou a neuveriteľnou orientáciou v komplikovaných rytmoch stal hviezdou porovnateľnou s najväčšími hrdinami rocku.

Na festivale Symfónia umenia sa predstaví s legendárnym Big Bandom Gustava Broma, ktorý je na scéne už viac ako osemdesiat rokov a za ten čas si vydobyl miesto medzi najslávnejšími európskymi a svetovými hudobnými telesami. V šesťdesiatych rokoch minulého storočia ho americký odborný časopis Down Beat zaradil medzi 10 najlepších big bandov sveta. V kapele hosťovali najväčšie hviezdy jazzu a popu, ako Maynard Fergusson, Dizzy Gilespie, Liza Minnelli, Ray Charles, James Morrison, Alex Sypiagin, Ted Curson, New York Voices, Dianna Ross and The Supremes, Ray Conniff, Ben Cramer či Bill Ram.

Nakoľko je hlavným cieľom festivalu ponúknuť kvalitné umenie pre všetkých, vstupenky na Billyho Cobhama sa predávajú za symbolickú sumu 10 € v sieti Predpredaj.sk. Pre Ružinovčanov, učiteľov, ZŤP a dôchodcov sú k dispozícii zľavnené vstupenky.

Účinkujú:
Billy Cobham, bicie
Jean-Marie Ecay, gitara
Fifi Chayeb, basgitara
Steve Hamilton, keybordy
Rozhlasový Big Band Gustava Broma
Vlado Valovič, dirigent

Podujatie je organizované za dodržania všetkých protipandemických opatrení. Podrobný program a viac informácií o festivale nájdete na webe Symfoniaumenia.

Viac o téme: #andreakozakova #cultusruzinov #Ružinov #symfoniaumenia