Fantastický Clint Eastwood opäť ako režisér aj ako herec vo filme „Cry Macho“.

91- ročný Clint Eastwood sa znovu vracia na filmové plátno a naše obrazovky vo filme „Cry Macho“. Clint spomaľuje a pripomína divákom, že celá rutina tvrdého chlapa nie je všetko.

Eastwood režíruje a hrá vo filme „Cry Macho“ rolu jednorazovej rodeo hviezdy a chovateľa koní, ktorého starý priateľ požiada, aby priviedol späť jeho syna z Mexika. Námet prednaznačuje pašerácky film v súlade s posledným Eastwoodovým filmom „The Mule“. Eastwood však v upútavke prináša emocionálny, žiadostivý monológ o tom, prečo už nie je „macho“ tak, ako by to chcel jeho spoločník na cestách.

„Býval som veľa vecí, ale teraz už nie som,“ hovorí Eastwood. „Poviem ti niečo, táto macho vec je preceňovaná. Ľudia, ktorí sa snažia byť macho, aby ukázali, že majú odvahu, tak aj skončia. Rovnako ako čokoľvek iné v živote si myslíš, že si dostal všetky odpovede, a keď starneš uvedomíš si, že žiadnu z nich nemáš. Všetci musíme v živote robiť rozhodnutia, dieťa. Ty musíš urobiť tie svoje.“

V mnohých ohľadoch je väčšina filmov, ktoré Clint Eastwood natočil od čias filmu “Unforgiven”, o kedysi významných mužoch, ktorí boli ďaleko za hranicami svojich vrcholov a znovu definujú, čo je to byť hrdinský alebo mať charakter. „Cry Macho“ v tejto tradícii určite pokračuje, aj keď šetrí miesto aj pre bláznivý humor. Tínedžer Eastwood, ktorý jazdí po mexických linkách, má kura, ktoré sa zúčastňuje kohútích zápasov a volá sa„Macho“. „Chlap chce pomenovať svojho vtáka Macho, to je v poriadku,“ odpovedá.


Warner Bros. Pictures

„Cry Macho“ je natočený podľa románu N. Richarda Nasha a Nash je spolu s Nickom Schenkom spoluautorom scenára. Vo filme debutujú Dwight Yoakam, Natalia Traven a Eduardo Minnett ako malý chlapec.

„Cry Macho“ uvedie v kinách Warner Bros. v ten istý deň ako HBO Max – 17. septembra. V českých kinách by mal byť uvedený od 16. septembra, na Slovensku ešte dátum premiéry ani distribútora nie je známy. Pozrite sa na prvý trailer.

Viac o téme: #clinteastwood #crymacho #hbomax #kino #Warner