Slovenská premiéra kinokoncertu Obchod na Korze iba v Ružinove.

Patrik Cucor, Cultus Ružinov

Po prvý raz na Slovensku zažije divák v rámci festivalu Symfónia umenia, premietanie slávneho oscarového filmu Obchod na korze v sprievode orchestra a mužského speváckeho zboru. 

Nedávno nanovo zrekonštruovaná snímka bude poctou tvorcom tohto výnimočného diela. Zároveň však aj pripomienkou tragických čias našich dejín, aby sme nikdy na svoju minulosť nezabudli.

8. septembra 2021 v Amfiteátri pri Štrkoveckom jazere bude premietaný špeciálny formát v najvyššie dosiahnuteľnej kvalite. Táto projekcia bola pomerne zložitá na prípravu. Pri starých filmoch sa väčšinou nezachovali všetky materiály potrebné na premietanie so živou hudbou – predovšetkým oddelené zvukové stopy pre hudbu, ruchy a hovorené slovo. „Znamená to dohrať všetky noty presne podľa partitúry i tam, kde vo filmu hudba ustupuje ruchom alebo je stlmená na pozadí,“ vysvetľuje dirigent Peter Vrábel. Hovorené slovo bude preto doplnené titulkami. V hudobnom sprievode budeme počuť dychovku, ale aj hammondov organ.

Vstupenky sú k dispozícií za symbolickú sumu 10 € v sieti Predpredaj SK. Pre Ružinovčanov, učiteľov, ZŤP a dôchodcov sú k dispozícii zľavnené vstupenky. Výťažok zo zisku bude venovaný ružinovským rodinám v núdzi.

Účinkujú:
Peter Vrábel, dirigent
Marcel Comendant, cimbal
Ján Kružliak, husle
zbor a orchester

Viac o téme: #andreakozakova #cultusruzinov #Ružinov #symfoniaumenia