Netradičný dokumentárny film o Annie Clark a jej javiskovom charaktere „The Nowhere Inn“

IFC films, Wikipédia

Od priateľov zo skutočného života Annie Clark a Carrie Brownstein pochádza metafikčný popis dvoch tvorivých síl, ktoré sa spojili a vytvorili dokumentárny film o hudbe St. Vincent, o život na turné a jej osobnosti na pódiu. Rýchlo sa však objavia nepredvídateľné sily, ktoré sa skrývajú v subjekte natáčania a filmárovi a ohrozujú priateľstvo, projekt a tvorivý život dvojice.

Annie Erin Clark, profesionálne známa ako St. Vincent, je americká hudobníčka, speváčka, skladateľka a producentka. Hudobnú kariéru začala ako členka skupiny Polyphonic Spree. Bola tiež členkou turné Sufjana Stevensa, než si v roku 2006 založila vlastnú kapelu. Jej debutový album je Marry Me (2007), po ktorom nasledujú Actor (2009), Strange Mercy (2011), St. Vincent (2014), Masseduction (2017) a Daddy’s Home (2021).

Jej štvrtý sólový album „St. Vincent“ jej priniesol cenu Grammy za najlepší alternatívny album. V roku 2018 bol „St. Vincent“ dvakrát zaradený do „200 najväčších piesní žien 21. storočia“. „Masseduction“, piaty štúdiový album, ktorý vyšiel v roku 2017, získal Grammy za najlepšiu rockovú pieseň a balík najlepších nahrávok.

 


IFC Films

Viac o téme: #annieerinclark #carriebrownstein #dokument #dráma #Hudobný #komédia #St. Vincent #thenowhereinn