4 Tenoři si prevzali za svoj debutový album Zlatú platňu.

Mgr. Adriána Čahojová, SUPRAPHON a. s.

 

V pondelok 30. augusta popoludní si prevzali členovia úspešnej vokálnej formácie 4 Tenoři – Marian Vojtko, Pavel Vítek, Jan Kříž a Michal Bragagnolo –Zlatú platňu Supraphonu za svoj debutový album.

Na svojom eponymnom prvom albume potešili priaznivcov kolekciou filmových a muzikálových evergreenov od Karla Svobodu, Andrew Lloyd Webbera a Ennia Morriconeho. Album sa po vydaní v septembri 2020 držal niekoľko týždňov v hitparáde najpredávanejších albumov IFPI-ČR. Podľa daných pravidiel dosiahlo CD kredit zlatej platne po deviatich mesiacoch od svojho vydania. Úspech u poslucháčov mal i prvý singel z albumu, ktorým bolo dueto 4 Tenorov s Lucií Bílou Krása, venované pamiatke Karla Gotta.

V rámci slávnostného odovzdávania zlatej platne producent Janis Sidovský oznámil, že kvarteto vypredalo pražské Fórum Karlín a pridáva v tejto prestížnej sále druhý Vianočný galakoncert, 11. decembra od 15:00.


4 Tenoři

Marian VOJTKO – tenor
Držiteľ ceny Thálie, predstaviteľ hlavných úloh v muzikáloch Fantom opery, Ples upírů, Dracula, Bídníci, Monte Cristo, Jekyll & Hyde alebo Baron Prášil. Účinkoval tiež v predstaveniach Muž se železnou maskou, Kleopatra, Tři mušketýři, Čarodějka, Aida, Polská krev alebo Krysař.

Michal BRAGAGNOLO – tenor
Sólista Národného divadla v Prahe (La Traviata, Romeo a Julie, Z mrtvého domu, Billy Budd) a muzikálových inscenácií Fantom opery, Ples upírů alebo Balada pro banditu. V Hudobnom divadle Karlín hosťuje v inscenácii Veselá vdova.

Pavel VÍTEK – barytenor
Vytvoril premiérové úlohy v muzikáloch Bídníci, Pomáda, Dracula, Fantom opery, Mamma Mia!, Noc na Karlštejně, Rebelové, Miss Saigon, Cikáni jdou do nebe, Angelika, Tři mušketýři alebo Ples upírů, za ktorý bol nominovaný na cenu Thálie. Jeho hity si spievajú 2 generácie priaznivcov.

Jan KŘÍŽ – tenor
Dvojnásobný držiteľ ceny Thálie hosťoval na nemeckých scénách v hlavnej úlohe muzikálu Ples upírů. V ČR účinkoval v inscenáciách Rocky, Pomáda, Horečka sobotní noci, Noc na Karlštejně, Děti ráje, Zpívání v dešti, Mefisto, Robin Hood, Atlantida, Divotvorný hrnec alebo Srdcový král.

Zoznam nadchádzajúcihc koncertov nájete na webe 4TENORI.

Viac o téme: #4tenori #album #Supraphon #zlataplatna