HBO MAX bude v prvých európskych krajinách spustené už 26. októbra 2021

Bohuš Mäsiarčik

HBO Max, streamovacia platforma spoločnosti WarnerMedia založená na modeli DTC, bude v Európe spustená 26. októbra. Prvými šiestimi európskymi krajinami, kde bude táto revolučná streamovacia služba k dispozícii, budú Švédsko, Dánsko, Nórsko, Fínsko, Španielsko a Andorra.

• Ako prví v Európe získajú prístup k HBO Max zákazníci v severských krajinách a v Španielsku
• Diváci v strednej a východnej Európe sa spolu s Portugalskom vysielania HBO Max dočkajú budúci rok, a to v rámci ďalšej vlny jeho celosvetového rozšírenia
• Platforma HBO Max bude v Európe oficiálne predstavená na virtuálnom evente v októbri

V roku 2022 bude HBO Max v rámci postupnej celosvetovej expanzie spustené v týchto 14 krajinách: Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Chorvátsko, Česká republika, Maďarsko, Čierna Hora, Severné Macedónsko, Poľsko, Portugalsko, Rumunsko, Srbsko, Slovensko a Slovinsko. V budúcom roku je plánované spustenie aj v ďalších krajinách.

HBO Max bude v Európe slávnostne predstavené na virtuálnom evente v októbri, kde bude prezentovaná ponuka produktov a obsahu, cenové tarify a ešte mnoho ďalšieho.

Prvýkrát na jednom mieste ponúkne HBO Max európskym divákom prístup do sveta zábavy a kvalitných relácií od obľúbených značiek skupiny WarnerMedia, medzi ktoré patria napr. spoločnosti Warner Bros., HBO, DC a Cartoon Network, ako aj k oceňovaným reláciám americkej a medzinárodnej produkcie Max Originals.

„Sme svedkami historického okamihu. Platforma HBO Max mieri do Európy,” uviedol Johannes Larcher, riaditeľ HBO Max International. „Filmy a seriály z dielne WarnerMedia ako Harry Potter, Hra o tróny a Teória veľkého tresku sú vášnivo sledované fanúšikmi po celej Európe a služba HBO Max bola vytvorená na to, aby im ponúkla najintuitívnejší a najpohodlnejší spôsob, ako tieto a celú sériu ďalších úžasných titulov sledovať.“

„Jedinečná, exkluzívna kombinácia kultových relácií od Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network, Max Originals, vrátane domácej produkcie a ďalších, vytvára streamovaciu platformu, ktorú si európski fanúšikovia zamilujú,“ dodáva Christina Sulebakk, CEO HBO Max EMEA. „V súvislosti so spustením našej úplne novej streamovacej platformy plnej exkluzívneho obsahu vnímame v tomto regióne obrovský potenciál.“

HBO Max umožňuje jednoducho objavovať obsah vďaka tomu, že každému používateľovi poskytne zážitky na mieru a ponúkne obsah, ktorý najviac rezonuje. To je možné vďaka kombinácii redakčného výberu titulov na mieru a vlastných odporúčaní. HBO Max bude k dispozícii novým aj existujúcim zákazníkom HBO España, HBO Nordic a HBO GO, ktorí majú službu predplatenú buď napriamo, alebo ju využívajú prostredníctvom príslušných partnerov. V máji oslávila platforma HBO Max ročné výročie od spustenia v USA a v júni bola spustená v 39 krajinách naprieč Latinskou Amerikou a Karibikom, a vôbec prvýkrát sa teda dostala aj k divákom mimo územia Spojených štátov.

Viac o téme: #2022 #hbomax #Slovensko #streamovaciaplatforma