„The Obscure Life of the Grand Duke of Corsica“: Netradičný príbeh zomierajúceho miliardára.

Keď ste miliardár, môžete mať všetko. Stále však platí, že to jediné si za peniaze nekúpite. Zdravie. Ale môžete si zaplatiť za vybudovanie svojho vlastného mauzólea.

Dramatický film The Grand Duke of Corsica má na svedomí austrálsky režisér Daniel Graham, ktorý režíroval aj film Opus Zero. Hlavné dve postavy hrajú skvelí herci, Peter StormareTimothy Spall. 

Uznávaného architekta Alfreda Rotta (Timothy Spall) si zavolá excentrický miliardár, ktorý si hovorí veľkovojvoda Korziky (Peter Stormare), na ostrov Korzika. Má preňho netypickú úlohu, navrhnúť miesto jeho posledného odpočinku, vlastné mauzóleum. Aflred spočiatku váha, ale čím dlhšie ostáva na ostrove, tým viac sa zapletá do nekonvenčného, často frustrujúceho života miliardára. Situácia sa zhorší, keď obyvateľov a samotného veľkovojvodu postihne malária. Príbeh sa prelína s dávnou minulosťou, rokom 1221 a mladým mužom, ktorý sa vtedy vydal na cestu, aby sa stal svätým Františkom z Assisi (Matt Hookings).

Zaujímavý príbeh vo filme The Grand of Duke Corsica príde do kín 15. októbra 2021. Zatiaľ si môžete nižšie pozrieť úvodný trailer.

Viac o téme: #danielgraham #dramatickyfilm #komédia #peterstormare #thegranddukeofcorsica #timothyspall