„BERGAM ISLAND“ je dramatický film, ktorý odhaľuje úskalia manželstva dvoch filmárov.

Manželská dvojica sa vydá na ostrov Fårö, kde chce nájsť inšpiráciu pre svoju filmovú tvorbu. Po čase sa hranice medzi realitou a fikciou začnú stierať a ich manželstvo je v ohrození.

Film vznikol vďaka francúzskej režisérka Mia Hansen-Løve, ktorá za svoju prácu vyhrala niekoľko ocenení. Film mal svetovú premiéru na filmovom festivale v Cannes 11. júla 2021. Vydala ho americká filmová produkčná spoločnosť IFC Films. Hlavné úlohy si zahrali luxemburská herečka Vicky Krieps a anglický herec Tim Roth.

Dvojica amerických filmárov Chris (Vicky Krieps) a jej manžel Tony (Tim Roth) sa rozhodnú odísť na leto na divoký a nádherný švédsky ostrov Fårö. Práve tam nakrútil svoje výborné filmy švédsky režisér Ingmar Bergman. V jeho stopách spoznávajú ostrov a hľadajú inšpiráciu pre ďalšiu tvorbu. U každého je však iná a ich manželstvo začína mať trhliny. Tony sa vydáva na turistické výlety po ostrove. Chris naopak čoraz viac rozvíja svoje romantické myšlienky o láske, čo ovplyvňuje aj jej tvorbu a pohľad na doterajší život.

Film Bergam Island mal premiéru mal na filmovom festivale v Cannes 11. júla 2021. V októbri 2021 sa predstaví na ďalších filmových festivaloch. Dátum slovenskej premiéry zatiaľ nie je známy. Nižšie si môžete pozrieť trailer, v ktorom uvidíte zábery bájneho ostrova Fårö.

Viac o téme: #bergamisland #ifcfilms #miahansenlove #ostrovfaro #timroth #vickykrieps