Pri príležitosti deväťdesiatky Jiřího Suchého poteší Supraphon fanúšikov Divadla Semafor.

Mgr. Adriána Čahojová, SUPRAPHON a. s.

 

Vydavateľstvo Supraphon pripravilo pri príležitosti deväťdesiatky Jiřího Suchého (narodeného 1. 10. 1931) pre jeho priaznivcov ozajstnú lahôdku. Kolekcia 15CD obsahuje 9 hier z Divadla Semafor, ktorých autormi sú Jiří Suchý a Jiří Šlitr.

Zbierka s názvom Ďáblova dobře placená procházka z Vinohrad nadväzuje na predchádzajúce vydanie 9 hier Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra z rokov 1959 až 1964 (Zuzana, Jonáš a spol.). Zároveň predstavuje zavŕšenie spoločnej tvorby oboch autorov. Nahrávky pochádzajú z rokov 1965 až 1970, teda z vrcholného obdobia slávy divadla, ktoré zásadne ovplyvnilo kultúrne dianie v Českej republike v 2. polovici 20. storočia.

„Na scéne tohto divadielka sa vystriedali takmer všetky vtedajšie významné spevácke a herecké hviezdy, obaja autori pre nich zložili stovky piesní a výstupov. Mnohé hry sú teraz k dispozícii v plnej dĺžke úplne prvýkrát. Ťažisko tvoria unikátne záznamy z archívov Divadla Semafor, doplnené nahrávkami z archívu Supraphonu,“ uviedla producentka vydavateľstva Supraphon Naďa Dvorská.

Komplet 15CD Ďáblova dobře placená procházka z Vinohrad obsahuje tieto hry: Dobře placená procházka, Zavinil to bubínek, Zuzana je všude jako doma, Benefice, Ďábel z Vinohrad, Tak co, pane barone, Poslední štace, Jonáš a dr. Matrace a Revizor v šantánu, s bonusom desiatich piesní z hry Sekta.


SUPRAPHON

Nahrávky v celkovom čase 15 hodín a 40 minút vybral a do kompletu Ďáblova dobře placená procházka z Vinohrad zostavil Lukáš Berný. Titul vychádza 24. septembra 2021 na CD i digitálne.

Viac o téme: #15CD #dablovadobreplacenaprochazkazvinohrad #jirisuchy #Supraphon