Aké je to pohrávať sa s globálnou korporáciou rozpráva miniséria „The Billion Dollar Code“.

Netflix získal právo na celosvetovú distribúciu nemeckej minisérie, ktorú nebudete chcieť nechať ujsť. Film „The Billion Dollar Code“, založený na skutočných udalostiach z 90. rokov minulého storočia.

Rozpráva príbeh mužov, ktorí boli tvorcami virtuálneho zobrazenia Zeme na základe sieťových satelitných snímok, leteckých záberov, údajov o nadmorskej výške a architektonických údajov spoločnosti Terrision, zosieťovaných satelitnými snímkami siete ART+COM. Program bol predchodcom technológie Google Earth a „The Billion Dollar Code“ poukazuje na to, čo sa stalo, keď tvorcovia Terravision, po 25 rokov po vynájdení kódu, boli nútení bojovať na súde, aby boli uznaní za algoritmy používané na vytvorenie aplikácie Google Earth.

Tvorca seriálu Oliver Ziegenbalg poskytol rozhovor nemeckému portálu Serien Junkies, v ktorom povedal: „Ako filmár vždy túžite nájsť tento skutočne neuveriteľný príbeh, ktorý nikdy nebol vyrozprávaný. A zrazu je to tam. A tí, ktorí to povedali, netušili, aké veľké to je. Príbeh nielenže hovorí niečo o vynálezcoch a ich neuveriteľnom boji za spravodlivosť, ale aj o celom internetovom veku a digitalizácii nášho sveta, od naivných začiatkov až po to, čo sa z neho stalo dnes.
Aj keď sa aplikácia Google Earth rozhodne vyzlepšila základy vytvorené spoločnosťou Terravision , ich vplyv nemožno poprieť. Terravision bol prvým systémom, ktorý kedy poskytoval bezproblémovú navigáciu vo veľkom prostredí priestorových údajov. Bez aplikácie Terravision neexistuje aplikácia Google Earth.“


Netflix Deutschland, Österreich und Schweiz

V seriáli „The Billion Dollar Code“ sa predstavia Mark Waschke, Mišel Matičević, Leonard Scheicher, Marius Ahrendt, Lavinia Wilson a Seumas Sargent. Miniséria prichádza na Netflix 7. októbra 2021.

Viac o téme: #miniséria #Netflix #thebilliondollarcode