Klipový seriál čerstvého EP Dana Kapitána pokračuje v novom klipe “Ja som alright”!

PR/BRAND MANAŽÉR JANA TRELLOVÁ/RUKA HORE & ZRAZOO RECORDS

Prvá skladba s názvom „O ženách“, ktorá odštartovala sériu videí z nového EP RN´D je už vonku! Príbeh sa začal na byte a v tom dnešnom, v poradí druhom krúži hlavný spevák Dano Kapitán so svojim producentom Hoodinim po celom meste v skladbe “Ja som alright”.

Celý projekt ako jedinečný celistvý príbeh? Taký je koncept nového projektu od Dana Kapitána. Ten ako čerstvý člen Zrazoo Records vydal v nedávnej dobe svoje 5-trackové EP-čko s názvom RN´D, ktorého príbeh práve dnes pokračuje druhou skladbou. Ide o záležitosť s názvom „Ja som alright“, v ktorej sa Dano vozí mestom spoločne s Hoodinim, ktorý produkoval celé EP. O réžiu videoklipu sa opäť postaral Martin Miko z Illuminate Production, ktorý má na svedomí aj ďalšie Danove na seba nadväzujúce skladby.

„Dostali sme nosnú myšlienku, na ktorú sme prichystali vizuálnu ideu. Myšlienkovo nadväzujeme nato ako Dano odchádza z bytu a ide odviesť svojich kamarátov. Čiže ide o zatiaľ dejovú linku jedného dňa, ktorá sa v treťom klipe trocha viac vyostrí”, naznačuje pokračovanie ku ďalšej skladbe režiser celej video série Martin Miko z Illuminate Production.

Hudobnú produkciu tejto skladby ako aj celého EP je spomínaný Hoodini a príbehový koncept týchto vizuálov vymyslela Danova sestra Romana. Prostredníctvom týchto klipov dostaneme postupne ucelenú story, ktorá sa postupne začína dejovo kryštalizovať. Dano ako už stály člen hudobného labelu Zrazoo Records si svoje nové EP a vizuálne prevedenie každej skladby veľmi užíva. Ako píše na sociálnej sieti, za hudobnú voľnosť a slobodu môže poďakovať najmä svojmu labelu, ktoré mu verí a podporuje ho v jeho umeleckých krokoch.

„Dano je špecifický typ umelca, no veľmi nadaný a našim hlavný cieľom je odbúrať jeho image refrénového speváka a nakopnúť jeho sólo dráhu. V tomto prípade sme stáli na začiatku, keďže EP Rn´D je Danov prvý komplexný release pod vydavateľstvom Zrazoo Records”, vysvetľuje prvý spoločný projekt Dalibor Frankovič, Director Zrazoo Records.


Dano Kapitán

EP RN´D
Celé EP Rn´D príbehovo otvára prvá skladba „O ženách“ na feate s českým interpretom Bobby Blaze, ktorá dostala svoj vizuál od režiséra Martina Miku z Illuminate Production. EP pozostáva z piatich skladieb – „O ženách – Duša – Allright – Prší, leje – Jedna z milióna“, ktorá každá z nich dostane svoj videoklip a tou poslednou sa uzavrie jeden veľký hudobný príbeh, ktorý Dano hudobne sprocesoval s producentom Hoodinim a mix master mal nastarosti Gebot.

Samotný názov je známkou recesie ku Danovmu obľúbenému žánru Rn´b, keďže jeho spev pripomína ako hovoria svetoví speváci v tomto žánri, plačlivý hlas elektrickej gitary. Každopádne názov vznikol ako pocta tomuto žánru a len namiesto ikonického ´b je iniciálka D ako Dano Kapitán. Samotná skladba, ktorá odštartovala príbeh špecifického EP už naznačuje v akých hudobných linkách sa bude niesť celý projekt. Rn´b speváci sa považujú za lámačov sŕdc, preto aj „O ženách“ je dramaturgický postavené tak, že každý má svoju fázu, kedy hľadá tú pravú lásku, no musí si prejsť ešte mnohými úskaliami, aby našiel to, čo chce mať vo vzťahu. Interpret na svojich sociálnych sieťach avízoval okrem nového EP, zaujímavých na seba nadväzujúcich klipov aj custom merch, ktorý sa nesie už v jesennom duchu v štýle flanelových košieľ.

Viac o téme: #dankapitan #EP #jasomalright #rn-d #videoklip