Ďalšia miniséria pod značkou VOYO Originál bude o začiatkoch kariéry Ivety Bartošovej.

Tadeáš Kurka, MARKÍZA

Strhujúci životný príbeh jednej z najslávnejších československých speváckych hviezd sa do ponuky streamovacej služby VOYO dostane v priebehu roku 2022.

Začalo sa natáčanie minisérie mapujúcej štart kariéry Ivety Bartošovej. V réžii Michala Samira si hlavnú rolu jednej z najslávnejších českých speváčok zahrá Anna Fialová, do úlohy Petra Sepéšiho bol obsadený Vojtěch Vodochodský. Trojdielna séria vzniká exkluzívne pre VOYO pod značkou VOYO Originál a jej uvedenie je naplánované na budúci rok.

„Nie všetci ju počúvali, ale každý o nej počul. V osemdesiatych rokoch sa zo dňa na deň stala hviezdou, ktorou si priala byť rovnako ako tisíce dospievajúcich vtedy aj dnes,“ uvádza kreatívny producent, držiteľ Českého leva, Matěj Podzimek.

Bola jedinečným hlasom svojej generácie, romantickou princeznou československého popu, v druhej polovici osemdesiatych rokov sa stala zjavením na tuzemskej hudobnej scéne. Príbeh o začiatku jej hviezdnej kariéry rozpovie miniséria Iveta. Dej sleduje Ivetu Bartošovú od detstva, kedy spolu so svojou sestrou začína navštevovať školský zbor, cez úspechy na hudobných súťažiach a odchod do Prahy a následnú cestu ku sláve, ktorú dosiahla najmä vďaka spolupráci so spevákom Petrom Sepéšim. Zo dňa na deň sa z oboch stávajú obdivovaní miláčikovia národa.

„Dodnes ich príbeh verejnosť vníma ako love story, ktorú prerušila až Petrova tragická nehoda,“ hovorí režisér a scenárista Michal Samir a dodáva: „Celé to ale bolo zložitejšie – ich vzťah bol komplikovaný, čiastočne vynútený okolnosťami.“ Okrem exponovaného vzťahu so svojím speváckym kolegom sa miniséria zameria tiež na Ivetin rodinný život. „K mýtom okolo Ivety patrí tiež údajná rivalita s jej sestrou – dvojčaťom, ale ako už to tak býva, ani tento vzťah nebol čiernobiely,“ vysvetľuje Matěj Podzimek a pokračuje: „Potom je tu postava milujúceho otecka, ktorý však s Ivetiným rozhodnutím odísť do Prahy a venovať sa hudobnej kariére nesúhlasil. Avšak Ivetina mamička svoju dcéru čiastočne chápe a snaží sa v rodinnej dráme nájsť svoje miesto. Chceme skrátka predstaviť Ivetinu rodinu ako žijúce postavy z mäsa a kostí a nie ako štafáž v jej fascinujúcim príbehu“.

Miniséria vzniká so súhlasom speváčkinej rodiny. „Ivetin život nerozprávam ako bulvárnu senzáciu, nesúdime ani nikoho z jej okolia. Pre nás je to príbeh o dievčati z Beskýd, ktoré chce byť slávne a milované. Keď sa to však podarí, o všetko príde,“ uzatvára Matěj Podzimek.

Viac o téme: #2022 #ivetabartosova #miniséria #voyooriginal