Do kín prichádza španielska dráma „PARALELNÉ MATKY“ v hlavnej úlohe Penélope Cruz.

Magic Box slovakia

Dve ženy, Janis a Ana, sa ocitnú v rovnaký čas v nemocničnej izbe, kde čakajú na pôrod. Obe sú slobodné a nečakane otehotneli. Janis, je v strednom veku, neľutuje, že je tehotná a teší sa. Druhá, dospievajúca Ana, je vystrašená, kajúcna a traumatizovaná.

Janis sa ju snaží povzbudiť, zatiaľ čo sa pohybujú ako námesačné po nemocničných chodbách. Niekoľko slov, ktoré si v týchto hodinách vymenia, vytvorí medzi nimi veľmi úzke prepojenie, ktoré sa rozvinie a skomplikuje tak, že im zásadným spôsobom zmení ich životy. Janis (Penélope Cruz), ktorá je v strednom veku, je z náhodného počatia nadšená a na bábätko sa teší. Tínedžerka Ana (Milena Smit) je vydesená, kajúcna a traumatizovaná. Obe ženy si krátia čas spoločným prechádzaním po dlhých nemocničných chodbách. Janis sa snaží Anu povzbudzovať a upokojovať. Tých pár povedaných viet, ktoré si počas niekoľkých hodín vymenia, vytvorí medzi nimi veľmi úzke puto. Netušia, že ich náhodné stretnutie sa skomplikuje a zásadným spôsobom zmení ich životy…

Paralelné matky je nový film španielskeho scenáristu a režisérskeho velikána Pedra Almodóvara. Jednu z hlavných rolí Almodóvar opäť zveril svojej obľúbenej herečke a dlhoročnej múze, Penélope Cruz.

Viac o téme: #kino #paralelnematky #premieryvkinach