Disney+ miniséria Petra Jacksona „The Beatles: Get Back“ ponúka nové zábery na The Beatles z roku 1969.

indiewire com

Jednou z najväčších streamovacích udalostí jesene 2021 bude bezpochyby nová dokumentárna séria Disney+ „ The Beatles: Get Back “, ktorú režíroval Peter Jackson. Režisér filmu „Pán prsteňov“ a fanúšik skupiny, zostavil trojdielnu sériu, ktorá bude vysielaná už 25., 26. a 27. novembra. 57 hodín neuverejnených záberov natočil dokumentarista Michael Lindsay-Hogg počas natáčania relácie k ich zrušenému albumu „Get Back“.

Zábery Lindsay-Hogga, prísne zostrihané a zamerané hlavne na koncert na streche, ktorý skupina odohrala pre súkromné ​​publikum v roku 1969 v londýnskom sídle Apple Studios, sa stali v roku 1970 filmom „Let It Be“. Ale záznam, na ktorý sa Jackson zameriava, je materiál zo zákulisia Johna, Paula, Georgea a Ringa a ich komunikácie, zábavy a roztržiek počas zostavovania albumu.

Zrekonštruované zábery vyzerajú, akoby boli natočené včera a nie pred takmer 53 rokmi. Je tu 26-ročný George Harrison, ktorý hľadá slová na dokončenie riadku. Paul McCartney sa sťažuje, že história The Beatles ukáže, že sa rozišli, pretože Yoko Ono sedela na zosilňovači. Je tu John Lennon, ktorý pridáva trochu „primárneho výkriku“ do „Don’t Let Me Down“, ktorý zdokonalil na svojom debutovom sólovom albume o rok neskôr. Fanúšikovia budú môcť teraz vidieť všetku túto kreativitu a konflikty medzi členmi kapely tak ako nikdy predtým.

Stretnutia kvôli albumu „Get Back“ sa rozpadli čiastočne preto, že sa snažili nahrať album iným spôsobom ako predchádzajúce. Album bol nakoniec vyradený, až kým Lennon nepriviedol Phila Spectora, aby album znovu vyprodukoval a pridal sprievodné prvky, ako chceli ostatní členovia kapely. Tento prepracovaný album bol vydaný v roku 1970 ako „Let It Be“, technicky posledný album The Beatles. Väčšina fanúšikov však považuje „Abbey Road“ vydaný v októbri 1969 posledný album skupiny. 


The Beatles

Pozrite si prvý trailer k seriálu „The Beatles: Get Back“. Miniséria vychádza už 25. novembra 2021.

Viac o téme: #Disney #Hudobný #miniséria #thebeatles-getback