Druhá séria seriálu „Veľká“ bude mať premiéru na HBO GO 20. novembra.

Bohuš Mäsiarčik, Top of Mind

Seriálový hit nominovaný na prestížnu cenu Emmy Veľká sa vracia so svojou druhou sériou na HBO GO 20. novembra, kedy bude k dispozícii hneď všetkých desať nových častí.

Seriál Veľká (THE GREAT) je satirická komédia o vzostupe Kataríny Veľkej, ktorá to z outsidera dotiahla až na najdlhšie vládnucu panovníčku v ruských dejinách. V druhej sérii Katarína konečne obsadí ruský trón, ale rýchlo zistí, že zosadenie jej manžela bol len začiatok. Katarína má teraz za úlohu oslobodiť krajinu, ktorá slobodnou nechce byť. Jej boj za osvietenie v Rusku bude znamenať boj proti vlastnému dvoru a proti svojim najbližším, vrátane vlastnej matky (hosťujúca hviezda Gillian Anderson). Vo vzťahu s Petrom bude tiež bojovať so svojim vlastným srdcom. Katarína nakoniec zistí, že pokiaľ bude chcieť svoju krajinu zmeniť, bude musieť zmeniť samú seba, že medzi idealizmom a klamom je len tenká hranica a že stať sa Veľkou bude väčšou výzvou, než si dokázala predstaviť.

V seriáli účinkujú Elle Fanning ako Katarína, Nicholas Hoult, Phoebe Fox, Adam Godley, Gwilym Lee, Charity Wakefield, Douglas Hodge, Sacha Dhawan, Bayo Gbadamosi a Belinda Bromilow.


HBO CZSK

Seriál Veľká vytvoril, napísal a produkoval Tony McNamara; producenti: Marian Macgowan, Mark Winemaker, Elle Fanning, Nicholas Hoult; Brittany Kahan Ward, Doug Mankoff a Andrew Spaulding z produkčnej spoločnosti Echo Lake; Josh Kesselman a Ron West z produkčnej spoločnosti Thruline a Matt Shakman. Tento seriál je produkovaný spoločnosťou Civic Center Media v spolupráci s MRC Television a medzinárodne distribuovaný spoločnosťou ViacomCBS Global Distribution Group.

Viac o téme: #dráma #HBOGO #historický #komédia #seriál #thegreat #Veľká #životopisný