Speváčka Radka Križanová vydáva svoj prvý autorský singel „Vánok“.

Mgr. Radka Križanová, MBA

Slovenská speváčka Radka Križanová vydáva v týchto dňoch svoj prvý autorský singel s názvom Vánok. O text a hudbu piesne sa postarala ona sama, konečnú podobu získal singel v prievidzskom štúdiu Roborecord u Roberta Halvoňa. Pieseň Vánok vychádza spolu s jesenným videoklipom.

Singel Vánok čakal na svoju príležitosť niekoľko rokov, no niektoré veci potrebujú čas, a tak to bolo aj v tomto prípade. „Pieseň som napísala približne pred tromi-štyrmi rokmi. Asi však potrebovala dozrieť a dnes sa teším, že je tomu tak. Čas je zázračný a vždy uprace veci na to správne miesto,“ hovorí o singli Radka Križanová.

Skladba je autentickou a krehkou výpoveďou, v ktorej sa možno nájdu viacerí. „Ako každé umelecké dielo, aj toto je intímna záležitosť. Budem však veľmi šťastná, ak ju poslucháči precítia a vezmú si ju za svoju. Chcem sa s nimi o tú radosť z hudby podeliť,“ vysvetľuje Radka Križanová a dodáva, že už teraz má rozrobených viacero ďalších projektov a môžeme sa teda tešiť na ďalšie single.

Pieseň vychádza spolu s jesenným videoklipom, ktorý dotvára atmosféru pohodovej piesne o pokoji. „Natáčanie som si veľmi užila, bol to nádherný slnečný jesenný deň, ktorý sme prežili na maximum. Obzvlášť sa teším zo šarkana, ktorého som veľmi túžila mať v klipe,“ hovorí s úsmevom Radka.

Skladbu Vánok nahrávala v prievidzskom štúdiu Roborecord u Roba Halvoňa a podieľali sa na nej muzikanti Roman Mečiar (gitary), Jozef Kalfas (bicie), Martin Glonek (basová gitara) a Zdenko Huszárik (klavír).


Radka Križanová

BIO Radka Križanová (* 20. august 1991, Bojnice) je slovenská speváčka. Pochádza z Diviackej Novej Vsi a momentálne žije v Prievidzi. Pôsobí v rôznych hudobných zoskupeniach, v súčasnosti sa venuje aj vlastnej tvorbe a v minulosti súťažila v prvom ročníku Hlas Česko Slovenska, kde sa dostala do semifinále a spievala v tíme Michala Davida. Vyštudovala žurnalistiku, ktorej sa venuje dodnes, no už od mala aj počas štúdia si jej srdce naplno získala hudba. V súčasnosti je speváčkou kapely Stay Tuned, v menších projektoch spolupracuje s gitaristom Romanom Mečiarom či klaviristom Zdenkom Huszárikom. Takisto je speváčkou ABBA Show, s ktorou ju môžete vidieť a počuť vystupovať aj v rámci projektu ABBA Symphonic Show, ktorej súčasťou je aj Štátny komorný orchester Žilina. V rámci hudobných a umeleckých aktivít sa venuje aj organizovaniu menších podujatí. Medzi najvýraznejšie patrí Pedal Steel Guitar Session, ktoré prepája spoluprácu hráčov na steel gitaru a ostatných muzikantov. Sama sa na ňom podieľala nielen ako spoluorganizátorka, ale aj ako speváčka, kde si zaspievala s hlavnými hosťami ako Marián Čekovský či Lukáš Adamec.

Viac o téme: #autorskysingel #novinka #radkakrizanova #Vánok