Na Slovensko priletela Vianočná sova, pieseň, ktorá pohladí láskou a nehou.

Radoslav Augustín

„Chyťme sa všetci za ruky, nech na nás padajú snehové nanuky“. Tak znie jeden z veršov novej vianočnej piesne, v ktorej vám v tomto neľahkom období Vianočná sova prinesie do vašich domovov lásku, pokoru, radosť a nádej.

Po roku sa na scénu s ďalšou vianočnou piesňou opäť vracia speváčka a obľúbená herečka Veronika Hatala, ktorá si tentokrát na duet pozvala kráľa slovenských folklórnych folklórnych tónov, skvelého speváka, huslistu a hudobníka Ondreja Kandráča. Kdežto minulý rok bola jej pieseň s názvom Čas Vianoc príjemný pomalý „slaďák“, Vianočná sova je živá, rezká pieseň, ktorú upokojujú prekrásne tóny Ondrejových huslí, v kombinácii s tradičnými vianočnými rolničkami.

RADOSŤ A POKORA
Presne tak ako sa v piesni spieva, vianočná sova vás pohladí láskou a nehou: „U nás doma deti na piesni riadne šantia, tancujú a spievajú si ju dookola, a to ešte nie sú ani Vianoce. Pieseň bude ľudí spájať, dávať im radosť, je jedno, či je človek mladý alebo starý, pri Vianočnej Sove jednoducho omladneme všetci“, povedal Ondrej Kandráč, ktorý piesni svojim krásnym špecifickým spevom a hrou na husle dodal moderný folklórny nádych.


and Detský festival – TURBO TV

Autorku hudby a samotnú speváčku Veroniku Hatala očarili nevšedné slovné spojenia:
„Text ma zaujal na prvú a vedela som, že každému hneď začnú vŕtať slovné spojenia ako „vianočná sova a snehové nanuky“, s ktorými sa nádherne pohral textár Radko Augustín (nanuky sa najviac páčia deťom;). Sova je stelesnením múdrosti a tiež ju v detských knižkách poznáme ako „poštára“, v našom prípade posla dobrých správ. Na Vianoce potrebujeme predsa rozdávať dobro, lásku a nádej a táto pieseň to v sebe nesie. Našou túžbou je, aby sa v „našej sove“ našiel každý, komu záleží na tom, aby sme spoločne urobili svet krajším a tam, kde sa objavíme, aby sme boli dobrými poslami lásky, pokory a nádeje…, veď o to predsa na Vianoce ide, „pohlaďme všetkých láskou a nehou…“, povedala Veronika.

ARANŽMÁNY ZO ZNÁMEJ DIELNE
O aranžmány v tejto magickej piesni sa postarali známe mená, Jimi Cimbala a Zoli Tóth: „Pri mnohých vianočných piesňach, ktoré počas roka počujeme, sa objavujú takmer rovnaké prvky. Vianočná sova je ale odlišná rytmicky a tempom, a preto som presvedčený, že bude medzi ľuďmi veľmi obľúbenou.“ priznal známy hudobník.

Text piesne podobne ako minulý rok pre Veroniku a Ondreja napísal Radoslav Augustín: „Vianočná sova má byť iná vianočná pieseň ako všetky ostatné, má priniesť na slovenský hudobný trh niečo zahraničné, iný pohľad na text ale aj na hudbu, no zároveň musí mať slovenský nádych a ten má. Pre mňa je veľkou cťou, že mi dali takýto umelci dôveru a siahli po mojom texte. A prečo Vianočná sova? Prosto mám rád sovy 🙂 dodal s úsmevom autor textu.“

Viac o téme: #novinka #ondrejkandrac #singel #veronikahatala #vianočná #vianocnasova