„A Boy Called Christmas“ je nádherný príbeh o pôvode Santa Clausa s hviezdnym obsadením.

whattowatch com, rogerebert com

Maggie Smith hrá tetu Ruth, opatrovateľku troch detí, ktoré stále smútia za svojou mamou. Je Štedrý večer, no ich otec Matt (Joel Fry), smutný a roztržitý, sa rozhodol, že tento rok vianočné sviatky vynechajú.

Nebudú ani ozdoby ani darčeky. Po jeho pohotovostnom odchode do práce začne teta Ruth deťom rozprávať príbeh o chlapcovi Nikolasovi (Henry Lawfull), ktorý žil kedysi dávno v odľahlej horskej chate vo Fínsku so svojím otcom, drevorubačom Joelom (Michiel Huisman). Nikolas tiež smúti za svojou zosnulou matkou, ktorú zabil medveď, a každú noc prosí otca, aby mu porozprával príbeh, ktorý kedysi rozprávala… o dievčatku, ktoré sa raz v zime stratilo v lese a stretlo tam škriatkov, ktorí ju milovali a chránili, kým prišla jar a ona sa mohla vrátiť domov s „plnými vreckami čokolády“.

On má len jednu hračku, bábiku, ktorú mu mama vyrobila z repy. A má jednu kamarátku, myšku, ktorej hovorí Miika a ktorú sa snaží naučiť rozprávať. Nikolas, prezývaný ‚Vianoce‘, sa vydáva na neobyčajné dobrodružstvo na zasnežený sever pri hľadaní svojho otca, ktorý hľadá legendárnu elfskú dedinu Elfheim. Je to nebezpečná cesta a Nikolas čelí mnohým prekážkam, no nakoniec ju objaví len vďaka skutočnej viere.

Elfheim pod vedením tyranskej matky Vodal (Sally Hawkins) má problémy. Už to nie je to veselé, veľkorysé miesto ako kedysi, pretože cudzinci, ktorých vítali, ich zradili. Nikolas sa naučí niekoľko bolestivých a ťažkých lekcií, ale na výzvy vždy reaguje láskavo a bezúhonne.


Netflix

Trailer ukazuje zimnú krajinu zázrakov plnú mágie, čo naznačuje, že tento film bude viac vianočný ako samotný pán Claus. A ako hovorí Dame Maggie Smith v traileri: „Nikolas ukázal svetu, že sa môže stať čokoľvek.“

Viac o téme: #aboycalledchristmas #Netflix #rodinný