Nový pôvodný seriál RTVS Priznanie má titulnú skladbu od kapely Peter Bič Project.

Stanislav Čačko, RTVS

Nový seriál RTVS Priznanie, ktorý je voľným pokračovaním divácky úspešného seriálového hitu Hniezdo, má aj novú titulnú pieseň. Rovnako, ako pri seriáli Hniezdo, je jej autorom hudobník Peter Bič. Pieseň, ktorú nahrala kapela Peter Bič Project, nesie rovnomenný názov Priznanie.

Seriál Priznanie, ktorý na obrazovkách RTVS budú môcť diváci sledovať už od 9. januára 2022, má hotovú aj svoju titulnú skladbu. „Vznikla tak, že mi režisér Braňo Mišík zavolal, že má výborný scenár. Keď sme sa stretli a rozprával mi o novom príbehu, bolo to zvláštne, ale melódiu som mal hneď v hlave. Hneď v ten deň som to dal dokopy, poslal Vladovi Krauszovi a ten pripravil krásny text,“ opísal zrod piesne jej autor i spevák Peter Bič. Spev nahral aj so speváčkou kapely Peter Bič Project Viktóriou Vargovou, autorom textu je Vlado Krausz.

Skladba s názvom Priznanie je zároveň súčasťou nového albumu Hlava kapely Peter Bič Project. Nachádza sa na ňom hneď dvakrát. Má pomalšiu verziu (Priznanie II.), ktorá je titulnou skladbou seriálu, i rýchlejšiu verziu. „Keďže som o seriáli Priznanie veľa počul a videl som aj ukážky, môžem povedať, že diváci to budú mať radi. Je to napínavé, je tam tajomná zápletka a dobrí herci,“ prezradil Peter Bič.

„Peter Bič je vynikajúci autor, muzikant a interpret a som rád, že sa zhostil úlohy pripraviť titulnú pieseň k novému seriálu RTVS Priznanie. Som si istý, že si poslucháči túto pieseň obľúbia a rovnako verím, že aj diváci Jednotky si obľúbia náš nový seriál,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník. Novú skladbu Priznanie si budú môcť už od začiatku roka 2022 vypočuť aj poslucháči v éteri Rádia Slovensko.


Peter Bič Project

O seriáli Priznanie

Desaťdielny dramatický seriál Priznanie je voľným pokračovaním úspešného seriálu Hniezdo, vysielaného na obrazovkách RTVS začiatkom roku 2020. Jeho hlavné postavy končili v nádeji, že po všetkých dramatických udalostiach sa ich životy a vzťahy usporiadajú. No to, či sa tieto nádeje aj skutočne naplnia, ostalo otvorené. Problematická minulosť striehne na príležitosť znova preveriť väzby spoločenské, rodinné aj priateľské. A dezilúzie aj subjektívne emócie môžu byť až tragicky deštrukčné. Popri, už divákom známej, rodine Važanovcov, ktorá si v pokračovaní ich osudov bude musieť prejsť novou osobnou drámou, vstupujú do seriálu Priznanie nové postavy, ktoré prinášajú, ako to v pôvodných seriáloch RTVS býva dobrým zvykom, aj zaujímavú spoločenskú tému. V Priznaní je to problém masovej imigrácie, snaha utečencov z ohrozených krajín etablovať sa v novom prostredí s nádejou na nový život. Je to ťažká skúška ľudskej solidarity v zápase s prejavmi intolerancie. Príbeh Kristíny a Michala Važanovcov, prepojený s osudom Sýrčanky Lejly, má spoločný leitmotív – rodičovstvo. Lebo láska k dieťaťu a obeta v jej mene je tým najprirodzenejším ľudským citom, bez ohľadu na rozdiely zemepisné, náboženské či sociálne.

Režisérom seriálu je Braňo Mišík, pod scenármi sú podpísaní Zuzana Líšková, Naďa Jurkemik a Peter Nagy. Nový seriál Priznanie vzniká z idey dramaturgičky Dany Gargulákovej a jeho námet i storyline spracovali Zuzana Líšková, Naďa Jurkemik a Braňo Mišík. Šéfdramaturgičkou projektu je Jana Kákošová a producentkou Zuzana Balkóová. Diváci sa môžu tešiť na hlavnú hrdinku Lejlu v podaní herečky Angeliky Sbouli, na známu rodinu Važanovcov, ktorých stvárňujú Alexander Bárta a Soňa Norisová, ale aj na plejádu nových postáv, v ktorých sa predstavia Rebeka Poláková, Kamil Mikulčík, Martina Zábranská, Robert Sipos, Ondrej Daniš, Ivan Krúpa a ďalší. Priznanie odštartuje na obrazovkách Jednotky RTVS už 9. januára.

 

Viac o téme: #peterbicproject #Priznanie #RTVS #seriál #titulnaskladba