Harry Potter 20 rokov filmovej mágie: Návrat do Rokfortu.

Bohuš Mäsiarčik, Top of Mind

Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson a ďalší členovia hereckého obsadenia ôsmich legendárnych filmov o Harrym Potterovi sa opäť stretnú v špeciáli Harry Potter 20 rokov filmovej mágie: Návrat do Rokfortu, ktorý bude mať premiéru 1. januára na HBO GO.

Z kultového hereckého obsadenia na vás čakajú Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Jason Isaacs, Gary Oldman, Imelda Staunton, Tom Felton, James Phelps, Oliver Phelps, Mark Williams, Bonnie Wright, Alfred Enoch, Matthew Lewis, Evanna Lynch, Ian Hart, režisér Chris Columbus a ďalší.

Retrospektívny špeciál vytvorila produkčná spoločnosť Warner Bros. Unscripted Television v spolupráci s Casey Patterson a spoločnosťou Pulse Films pri príležitosti osláv 20 rokov od premiéry filmu Harry Potter a Kameň mudrcov.

Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watson sa spoločne s režisérom Chrisom Columbusom a ďalšími známymi predstaviteľmi postáv zo všetkých ôsmich filmov o Harrym Potterovi prvýkrát vrátia do Rokfortu, aby oslávili výročie filmu Harry Potter a Kameň mudrcov, prvého z celej kúzelníckej ságy, ktorý mal premiéru pred 20 rokmi. Retrospektívny špeciál Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts láka fanúšikov, aby nakukli pod pokrievku natáčania jednej z najobľúbenejších filmových sérií všetkých čias, a to prostredníctvom úplne nových podrobných rozhovorov s hercami a zažili filmový kúzelnícky svet na vlastnej koži. Očakávaný retrospektívny špeciál bude v strednej Európe dostupný v januári exkluzívne na HBO GO.

K pocte nezabudnuteľnej sérii sa pripoja aj Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Jason Isaacs, Gary Oldman, Imelda Staunton, Tom Felton, James Phelps, Oliver Phelps, Mark Williams, Bonnie Wright, Alfred Enoch, Matthew Lewis, Evanna Lynch a Ian Hart. Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts vzdá hold všetkým, ktorých ohromné úsilie stálo za vznikom týchto filmov, a úžasnej rodine, ktorá sa pred dvadsiatimi rokmi v štúdiách Warner Bros. v Londýne zrodila. Oslávi aj jedinečný odkaz Harryho Pottera, ktorý sa nezmazateľne vpísal do sŕdc, myslí a predstavivosti celých rodín a fanúšikov po celom svete.

„Premiéra filmu Harry Potter a Kameň mudrcov bola začiatkom neuveriteľnej cesty a bolo naozaj úžasné sledovať, ako sa tento pozoruhodný svet vyvíjal,“ povedal Tom Ascheim, riaditeľ Warner Bros. Global Kids, Young Adults and Classics. „Program je poctou všetkým, ktorým tento kultúrny fenomén zmenil život – od talentovaných hercov a členov štábu, ktorí do tejto výnimočnej filmovej série dali kus seba, až po vášnivých fanúšikov, ktorí aj po dvadsiatich rokoch udržujú ducha tohto sveta nažive.“

„Je vzrušujúce sledovať, ako sa herci vracajú „domov“ do pôvodných kulís Rokfortu, kde pred 20 rokmi začínali. Vzduch priamo praská nábojom mágie. Všetci sú napätí a tešia sa, že budú môcť svojich fanúšikov vziať na výnimočnú a osobnú cestu, ktorú prežili pri nakrúcaní týchto neuveriteľných filmov,“ povedala výkonná producentka Casey Patterson.

Vytvorila produkčnú spoločnosť Warner Bros. Unscripted Television v spolupráci so spoločnosťou Warner Horizon v priestoroch kultovej expozície Warner Bros. Štúdio Tour – Making of Harry Potter v Londýne. Výkonnými producentmi špeciálu Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts sú Casey Patterson zo spoločnosti Casey Patterson Entertainment (A West Wing Special a Benefit When We All Vote) a spoločnosť Pulse Films (Príbeh Beastie Boys).

Viac o téme: #20rokovfilmovejmagie #danielradcliffe #emmawatson #harrypotter #HBOGO #navratdorokfortu #rupertgrint #špecál