A Very British Scandal s Claire Foy a Paulom Bettanym už 1.januára na HBO GO.

Bohuš Mäsiarčik, Top of Mind

Nová miniséria A Very British Scandal bude mať premiéru 1. januára na HBO GO. Vojvodu a vojvodkyňu z Argyllu, ktorých manželstvom otriasa sexuálny škandál, stvárnili v hlavných úlohách Claire Foy a Paul Bettany.

Dej minisérie A Very British Scandal sleduje rozpadajúce sa manželstvo vojvodu a vojvodkyne z Argyllu – Iana Campbella (Paul Bettany) a Margaret Campbell (Claire Foy), ktorých príbeh je založený na udalostiach okolo neslávne známeho rozvodu a sexuálneho škandálu z roku 1963. Verejne prepieraný rozpad ich vzťahu viedol k jednému z najznámejších, najneobvyklejších a najbrutálnejších súdnych prípadov 20. storočia. Margaret, ktorá sa preslávila svojou charizmou, krásou a štýlom, sa ocitla na titulných stránkach novín ako rozvedená žena obvinená z falšovania, krádeží, násilností, užívania drog, tajného odpočúvania a úplatkárstva. Notoricky známym dôkazom sa pri rozvode stal explicitný polaroidový film, ktorý vyniesol na svetlo sexuálny škandál, ktorý si nenechalo ujsť žiadne médium tej doby.


BBC

Hrajú Claire Foy, Paul Bettany, Julia Davis, Amanda Drew, Sophia Myles a Richard McCabe. Autorkou seriálu je Sarah Phelps. A Very British Scandal bude mať premiéru 1. januára na HBO GO.

Viac o téme: #averybritishscandal #clairefoy #HBOGO #miniséria #paulbettany