„Gomora“, príbeh krutej neapolskej zločineckej organizácie Camorry.

Bohuš Mäsiarčik, Top of Mind

Gomora rozpráva príbeh zo zákulisia krutej neapolskej zločineckej organizácie Camorry o nemilosrdnej vojne o prevzatí kontroly nad „systémom“, rozprávaný očami tridsaťročného Cira, ktorý je pravou rukou mafiánskeho krstného otca Pietra Savastana.

Gomora, seriálová adaptácia úspešného románu Roberta Saviana, nás zavádza do nebezpečných uličiek Neapola, kde sa nachádza centrum zločineckej organizácie Camorry. Potom, čo je Pietro Savastano, jeden z najobávanejších krstných otcov neapolskej mafie, zajatý a poslaný za mreže, jeho právna ruka, 30-ročný Ciro Di Marzio, vidí príležitosť v tom, že sa konečne stane novým vodcom. Jeho čas však ešte nedozrel.

Zatiaľ čo je Pietro vo väzení, velenie spočiatku preberá jeho manželka Imma, pretože ich syn Genny – Pietrov právoplatný dedič – sa v Hondurase zaučuje v „remesle“. Súperiaci klan vedený Salvatorom Contom medzitým spriada plány, ako zneškodniť Savastanových raz a navždy. Vojna o prevzatí kontroly nad „systémom“ práve vypukla, a to na území, ktoré stále bojuje, aby nadvláde zločinu a bezprávia nepodľahlo.

Viac o téme: #Gomora #HBOGO